Foto: imago/Pro Shots/Scanpix/LETA

Par Āfrikas kontinenta gada labāko futbolistu otro gadu pēc kārtas nosaukts slavenā Anglijas premjerligas kluba "Liverpool" ēģiptiešu uzbrucējs Mohameds Salāhs.

Balsojumā 26 gadus vecais Salāhs apsteidza savu komandas biedru "Liverpool" vienībā Sadio Manē no Senegālas un gabonieti Pjēru Emeriku Obamejangu no Londonas "Arsenal".

Visi trīs futbolisti tieši šādā secībā Āfrikas labākā futbolista balsojumā bija arī pērn.

Salāhs arī šosezon turpina regulāri gūt vārtus Anglijas premjerlīgas līderes "Liverpool" labā. Pagājušajā sezonā viņš visu turnīru ietvaros iesita 44 vārtus, turklāt palīdzēja klubam sasniegt UEFA Čempionu līgas finālu, bet šajā sezonā viņš premjerlīgā atzīmējies jau 13 reižu.

Tiesa, pagājušā gada Pasaules kausā Ēģipte ar Salāhu priekšgalā nespēja izkļūt no grupas. Uzbrucējs gan tobrīd vēl nebija labākajā sportiskajā formā pēc traumas sadziedēšanas, ko viņš guva UEFA Čempionu līgas finālā.

Āfrikas gada futbolista balva tiek pasniegta kopš 1992. gada. No 1970. līdz 1994. gadam Āfrikas gada futbolistu nosauca franču sporta izdevums "France Football". Labāko noteica balsošanā, kurā piedalījās desmit eksperti un 54 valstu nacionālo izlašu galvenie treneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!