Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Čehijas futbola federācija (CMFS) par spēlētāju pieteikšanu ar neīstiem uzvārdiem uz 10 nedēļām diskvalificējusi vietējā čempionāta kluba Prāgas "Sparta" galveno treneri Jozefu Hovanecu.

Kā ziņo CMFS, 50 gadus vecais Hovanecs atteicies uz Čehijas U-21 izlasi palaist divus spēlētājus un pieteicis viņus "Sparta" komandas spēlei, taču ar neīstiem uzvārdiem.

Speciālists uz izlasi nepalaida uzbrucējus Vāclavu Kadlecu un Tomašu Pekhartu, kuriem 9.februārī bija paredzēts piedalīties spēlē ar Nīderlandes vienaudžiem, tomēr abi futbolisti 10.februārī spēlēja "Sparta" komandas pārbaudes mačā ar Krievijas čempionvienību, Sanktpēterburgas "Zenit".

Aizvadītajā mačā spēlētājiem mugurā bija krekli ar citiem uzvārdiem uz muguras, tāpēc pārkāpumu konstatēja tikai nākošajā dienā, kad tika publicētas spēles fotogrāfijas.

Klubam piesprieda arī 30 660 eiro (21 547 latus) lielu naudas sodu, bet abi futbolisti saņēma divu spēļu diskvalifikāciju.

Tomēr Hovanecs varēs vadīt komandu UEFA Eiropas līgas turnīrā, jo diskvalifikācija piešķirta tikai uz nacionālā čempionāta spēlēm.

Kā ziņots, UEFA Eiropas līgas 1/16 fināla pirmajā spēlē "Sparta" nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Anglijas premjerlīgas komandu "Liverpool".

Abu komandu atbildes spēle notiks ceturtdien.

Čehijas čempionāta kopvērtējumā "Sparta" ar 37 punktiem 17 spēlēs ir otrajā pozīcijā, līderiem Plzeņas "Viktoria" zaudējot četrus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!