Foto: EPA/LETA

Uz aizvadītās sezonas Eiropas labākā futbolista balvu kā pēdējie trīs pretendenti palikuši portugālis Krištianu Ronaldu, Pasaules kausa ieguvējs Manuels Noiers un viņa komandas biedrs Minhenes "Bayern" rindās Arjens Robens, ceturtdien pavēstījusi Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

Sākotnēji tika nominēti desmit spēlētāji, bet pēc visu 54 UEFA dalībvalstu žurnālistu balsojuma kandidātu saraksts saīsināts līdz trim.

Aizvadītajā sezonā Noiers ne tikai palīdzēja Vācijas izlasei triumfēt Pasaules kausā, bet arī Minhenes "Bayern" komandai uzvarēt Vācijas čempionātā un kausa izcīņā. Viņš kļuvis par pirmo vārtsargu, kurš iekļuvis šīs balvas fināla trijniekā.

Pasaules kausā no septiņām spēlēm Noiers četras reizes atstāja savus vārtus neskartus un viņu pārspēt nespēja arī Ronaldu. Tomēr portugāļa pārstāvētā Spānijas komanda Madrides "Real" pieveica Noieru un "Bayern" UEFA Čempionu līgas pusfinālā, bet ar 17 precīziem sitieniem Ronaldu kļuva par Eiropas spēcīgāko klubu turnīra rezultatīvāko spēlētāju. Kopā ar "Real" komandu Ronaldu aizvadītajā sezonā ieguva Spānijas Karaļa kausu.

Pērn Ronaldu tika atzīts par pasaules labāko futbolistu.

Tikmēr Robens aizvadītajā sezonā palīdzēja Nīderlandei izcīnīt trešo vietu Pasaules kausā, kā arī "Bayern" vienībai iegūt abus titulus.

Trofejas ieguvējs tiks noskaidrots vēl vienā žurnālistu balsojumā 28.augustā UEFA Čempionu līgas grupu turnīra izlozes laikā.

Balva iedibināta pirms četriem gadiem, un pa vienai reizei to ieguvuši argentīnietis Lionels Mesi (2011.g.), spānis Andress Injesta (2012.g.) un francūzis Franks Riberī (2013.g.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!