Par Latvijas futbola kluba FK "Ventspils" galveno treneri Kļuvis pieredzējušais Melnkalnes speciālists Dejans Vukičevičs, kurš kļuvis par desmito komandas treneri, informē kluba preses dienests.

Vukičevičs savā karjerā Melnkalnes čempionātā uzvarējis ar klubiem "Zeta" un "Mogren", kā arī ieguvis Melnkalnes kausu. Viņš arī vairākkārt atzīts par valsts labāko treneri. Tāpat Vukičevičs savā karjerā vadījis Bosnijas un Hercegovinas komandu "Borac", Serbijas vienību "Vojvodina", Moldovas "Dacia", "Mladost" no Bulgārijas.

"Esmu priecīgs, ka manā trenera liktenī atgadījies tāds ievērojams notikums. Nedaudz laika pavadīju Ventspilī, bet jau varu teikt, ka man šeit ļoti iepatikās. Uzreiz acīmredzams, ka apstākļi darbam brīnišķīgi, es paliku apmierināts ar redzēto un esmu pilns entuziasma. Esmu ļoti pateicīgs visiem, kas pielika daudz pūļu, kas aicināja mani uz FK "Ventspils" - tas ir uzticēšanās jautājums, cilvēciskas attieksmes, kas man ļoti svarīgi, un es izdarīšu maksimāli iespējamo, lai šo uzticēšanos attaisnotu," kluba preses dienestam teica jaunais treneris. "Zinu, ka FK "Ventspils" - klubs ar bagātām tradīcijām, klubs, kurš daudz uzvarējis, kurš pavisam nesen bija Latvijas čempions un vienmēr cīnās par pirmo vietu. Man tas ir principiāli, tādēļ, ka es pēc rakstura esmu uzvarētājs un vienmēr gribu uzvarēt. Protams, futbolā tas ne vienmēr izdodas, bet jebkurā gadījumā tikai tāds izaicinājums - būt pirmajam - man ir interesants, tikai tādus uzdevumus risina manas komandas. Domāju, arī FK "Ventspils" līdzjutējiem arī interesanta cīņa tikai par pašām augstākajām vietām. Tas ir ļoti labi un tas uzliek papildus atbildību, ko es brīnišķīgi saprotu. Es mīlu uzbrūkošu futbolu, mīlu uzvarēt - kurš to nemīl? Tomēr nekas nenotiek tāpat vien - tikai neatlaidīgs un atbildīgs darbs. Tā kā darbs "Ventspilī" - tas ir jauns izaicinājums man, un tas ir liels pienākums."

"Viegli, protams, nekas nebūs, bet ja ticēt panākumam un ļoti daudz un nopietni strādāt, tad, nešaubos, var sasniegt jebkuru uzstādīto mērķi. Tādēļ strādāsim mēs tiešām daudz, milzīga nozīme manā komandā ir disciplīnai un, neapšaubāmi, pilnīga visu futbolistu pašatdeve. Kļūdas ir visiem, bet jebkurā gadījumā spēlētājam jācīnās līdz galam un vienmēr jāizpilda viss pēc maksimuma. Nepieļaujami, ja kāds, piemēram, paskatīsies mūsu treniņu (par spēlēm pat nerunāju!) un pateiks: "Šie puiši šodien slikti darīja savu darbu". Kas tāds nedrīkst būt! Tas ir tavs darbs, un tev vienmēr tas jāizpilda pilnīgi atbildīgi un disciplinēti"," skaidroja Vukičevičs.

Iepriekšējās sezonas FK "Ventspils" vadīja angļu treneris Pols Ašvorts, bet ar viņu netika pagarināts līgums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!