Foto: F64
Par biedrības "Latvijas Futbola virslīga" jauno izpilddirektoru pirmdien, 2. janvārī, apstiprināja vācieti Oliveru Šlēglu, vēsta Latvijas čempionāta mājaslapa internetā.

Šlēgls kļuvis par trešo biedrības izpilddirektoru. Par pirmo biedrības izpilddirektoru 2012. gada ievadā tika apstiprināts Normunds Malnačs, savukārt no 2014. gada janvāra līdz pat aizvadītās nedēļas nogalei šos pienākumus veica Emīls Latkovskis.

Šlēgls ir Vācijas pilsonis, kurš Latvijā dzīvo kopš 2007.gada, kad ieradās, lai strādātu uzņēmumā "Air Baltic". Kopš 2013.gada viņš aviācijas nozarē vairs nedarbojas un līdz 2016. gada beigām strādāja par sporta konsultantu un futbolistu aģentu uzņēmumā "SPOCS Sports Consultants".

Šlēgls 15 gadus dažādās aviokompānijās Vācijā, Zviedrijā, Kuveitā un Latvijā nostrādājis kā konsultants un menedžeris, kā arī 16 gadus bijis futbola tiesnesis Vācijas zemākajās līgās. Tāpat Šlēgls piedalījies dažādu vietējā un starptautiskā līmeņa futbola sacensību organizēšanā.

"Latvijas Futbola virslīgas" valdes priekšsēdētājs Ainārs Tamisārs sacīja, ka Šlēgla pieredze būs ļoti noderīga, lai "SynotTip Virslīgas" čempionāts varētu spert nākamos attīstības soļus.

"Pirmais biedrības izpilddirektors Normunds Malnačs nostrādāja divus gadus, Emīls Latkovskis - trīs. Virslīgas valde cer, ka Olivers biedrību vadīs vismaz četrus gadus. Taču, runājot nopietni, piecu gadu laikā esam daudz sasnieguši gan čempionāta organizatoriskā līmeņa paaugstināšanas, gan komerctiesību pārdošanas ziņā, bet nu ir pienācis laiks spert nākamos soļus Latvijas futbola attīstībā un Olivers Šlēgla pieredze tam noteikti būs ļoti noderīga."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!