Foto: F64
Pagaidām nav skaidrības, kurš būs Latvijas futbola izlases kapteinis, jo šīs lomas veicējam jābūt līderim un jāved komanda cīņā turpmākajos gados, trešdien preses konferencē teica jaunais komandas galvenais treneris Slaviša Stjanovičs.

Latvija ceturtdien uzsāks 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru, izbraukumā Skopjē pulksten 21.45 pēc Latvijas laika tiekoties ar Maķedoniju.

Slovēņu speciālists gan nenoliedza, ka šobrīd aktuāls jautājums ir par vārtsargu ceturtdienas mačam, kas liek domāt, ka ilggadējā pirmā numura Andra Vaņina pozīcijas vairs nav tik drošas, un viņa vietu varētu ieņem Polijā labi spēlējošais Pāvels Šteinbors.

"Par vārtsargiem uz ceturtdienas maču ir daudz jautājumu un diskusiju. Centīsimies ievākt pēc iespējas vairāk informācijas un atrast labāko vienpadsmitnieku. Jāpatur prātā, ka ir tikai trīs dienas līdz nākamajai spēlei. Ir spēlētāji, kurus pazīstu labāk un kurus sliktāk. Cerams, ka uz spēli pret Maķedoniju izdarīsim pareizo izvēli," cerību pauda Stojanovičs.

Tāpat nav skaidrības par Latvijas izlases kapteini. Kopš Kaspara Gorkša aiziešanas no valstsvienības šos pienākumus uzņēmās Vaņins.

"Pagaidām vēl nezinu, kurš būs izlases kapteinis. Ir pāris ieteikumi, konsultējos ar saviem asistentiem un citiem izlases darbiniekiem. Mums ir jāraugās arī uz nākamajiem gadiem, tāpēc jācenšas atrast īstens līderis, kurš vedīs komandu cīņā. Šī loma ir ļoti svarīga," uzsvēra Stojanovičs.

"Pazīstu Maķedonijas izlasi ļoti labi. Šajā komandā ir vairāki futbolisti, kuri spēlē nozīmīgu lomu labos klubos labos čempionātos ārzemēs. Šī izlase pēdējā laikā spēlē ļoti labi. Tā finišēja pirmajā vietā UEFA Nāciju līgā savā grupā. Galvenā trenera Igora Angelovski vadībā Maķedonija piekopj ļoti atraktīvu spēles stilu," pirmsspēles preses konferencē trešdien teica Stojanovičs. "Komandu papildinājuši vairāki jauni un meistarīgi spēlētāji. Šobrīd vienībā ir laba kombinācija starp pieredzi un jaunatni. Es sekoju līdzi Maķedonijas izlasei jau ilgu laiku. Sagaidām grūtu spēli. Mājinieki būs ļoti motivēti, jo tā būs pirmā spēle šajā ciklā, turklāt Goranam Pandevam šis būs 100. mačs nacionālajā valstsvienībā. Protams, mēs centīsimies darīt labāko, centīsimies parādīt savas kvalitātes rītdienas mačā."

Maķedonijas izlases sastāvā ir vairāki spēlētāji no Eiropas vadošajām līgā, kamēr Pandevs spēlē Itālijas A sērijas klubā "Genoa", turklāt pagājušajā nedēļā viņš ar gūtiem vārtiem palīdzēja komandai uzvarēt slaveno Turīnas "Juventus".

"Pandevs ir ļoti labs spēlētājs, man tas nav jāpaskaidro. Viņš klubos un izlasē ir pierādījis, ka ir ļoti motivēts. Nedomāju, ka 100.spēle valstsvienībā viņam būs papildus motivācija, jo viņš augstā līmenī spēle visu laiku. Centīsimies viņu apturēt, lai gan Pandevs ir viens no visu laiku labākajiem spēlētājiem Maķedonijas futbola vēsturē," neslēpa Stojanovičs.

Latvijas izlases jaunais galvenais treneris norādīja, ka Maķedonija ar katru gadu spēlē arvien labāk, turklāt visa šī atlases cikla grupa esot ļoti interesanta, jo pie uzvaras var tikt jebkura komanda.

"Ar līdz šim pavadīto laiku Latvijas izlasē esmu apmierināts. Spēlētāji diezgan ātri pieņem manas vēlmes. Viņi cenšas parādīt labāko sniegumu. Laika nav daudz, bet kopumā esmu gandarīts," priecīgs bija Stojanovičs.

Pirms došanās uz Maķedoniju no izlases tika atskaitīti pussargi Artūrs Zjuzins, Jevgeņijs Kazačoks un Aleksejs Višņakovs. Stojanovičs preses konferencē norādīja, ka pirmie divi pašlaik nav savā optimālajā sportiskajā formā, tomēr rēķinās ar viņiem nākotnē, kamēr Višņakovam būšanu izlasē liedza veselības likstas.

Pēc ceturtdienas mačā Latvijas futbolisti svētdien izbraukumā tiksies ar Poliju.

Latvijas futbola valstsvienība 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā iekļuvusi G grupā ar Polijas, Austrijas, Izraēlas, Slovēnijas un Maķedonijas izlasēm, izvairoties no vairākiem futbola grandiem. Kvalifikācijas turnīrs sāksies martā un noslēgsies novembrī.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies grupas divas labākās izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!