Foto: LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes sēdē Staicelē pirmdien par ģenerālsekretāra pienākumu izpildītāju iecelts Mareks Gruškevics, noskaidroja portāls "Delfi".

LFF bez ģenerālsekretāra bija kopš 17. jūlija, kad pēdējā darba diena LFF bija Edgaram Pukinskam. Kopš tā laika bija runas, ka tieši Gruškevics varētu kļūt nākamo ģenerālsekretāru. 24. jūlija LFF valdes sēdē LFF prezidents Kaspars Gorkš piedāvājis trīs variantus – virzīt Gruškevicu šim amatam, iecelt viņu kā pienākumu izpildītāju. Kā trešo variantu Gorkšs rosinājis, ka ģenerālsekretāra pienākumus turpina pildīt viņš pats.

Valdes sēdē nolemts Gruškeviču iecelt kā ģenerālsekretāra vietas izpildītāju, līdz tiks atrasts cits piemērots kandidāts šim amatam.

Balsojumā par Gruškevica izvirzīšanu ģenerālsekretāra amatā četri no biedriem bija pret, trīs bija par, 2 no balsojuma atturējās. Tā kā valde noraidīja Gruškevica kandidatūru pilntiesīgam federācijas ģenerālsekretāra amatam, Gorkšs viņu iecēla par ģenerālsekretāra pienākumu vietas izpildītāju.

Iepriekš Gorkšs izteicās, ka Gruškevicam esot visas vajadzīgās iemaņas ģenerālsekretāra amatam, lai gan futbola sabiedrībā viņu nepazīst. "Mareks ir tas, kuram kompetences atbilst tām kompetencēm, tām zināšanām, tai vadītāja pieredzei, pieredzei administratīvajos procesos, kas nepieciešams tieši ģenerālsekretāra vietas izpildītājam. Un, kā jau minēju, tas ļautu samazināt vadītāju skaitu federācijā, optimizējot finanšu līdzekļus," jūlijā argumentēja Gorkšs.

Gruškevics vairākkārt saistīts ar Gorkšu. Gruškevics palīdzējis Gorkšam pirms LFF prezidenta vēlēšanām 2018. gada aprīlī, bet šogad viņš manīts preses konferencēs, kas tika rīkotas saistībā ar daudzajiem skandāliem un vairākiem LFF kongresiem.

2006. gada decembrī Tautas partijas pārstāvis Gruškevics kļuva par Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāru un šo amatu ieņēma sešus gadus, piedzīvojot vairāku ministru maiņu. 2014. gada martā viņš kļuva par Latvijas Badmintona federācijas (LBF) prezidentu, bet pērnā gada pavasarī viņu šajā amatā nomainīja Aija Mētra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!