Foto: PantherMedia/Scanpix

Par Anglijas futbola kluba "Liverpool" fana smagu savainošanu Itālijas vienības "AS Roma" līdzjutējam Danielem Šusko piespriests divarpus gadu cietumsods.

Incidents notika pirms aprīlī notikušās UEFA Čempionu līgas pusfināla pirmās spēles starp vietējo "Liverpool" un "AS Roma". Sadursmē tika smagi savainots angļu kluba fans Šons Kokss, kurš bija ieradies no Īrijas - viņš pēc konflikta ar itāļu atbalstītājiem guva smagu galvas traumu un ilgi cīnījās par savu dzīvību. Šobrīd Kokss vairs neatrodas komā, tomēr viņa stāvoklis joprojām ir smags.

Pašlaik 29 gadus vecais Romas iedzīvotājs Šusko atzina savu vainu nodarītajā, par ko viņam Anglijas tiesa piespriedusi divarpus gadus ilgu cietumsodu. Tiesa, itālis nebija tieši iesaistīts notikumos, kas izraisīja Koksa nopietnās traumas, taču atradies turpat blakus un cīnījies ar citiem "Liverpool" atbalstītājiem.

Šusko ir viens no "AS Roma" karstasinīgāko fanu jeb ultru grupas biedriem.

Pēcāk "Liverpool" divu spēļu summā uzveica "AS Roma", iekļūstot UEFA Čempionu līgas finālā, kur gan piekāpās Spānijas grandam Madrides "Real".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!