Foto: AP/Scanpix

Par titulētā Itālijas futbola kluba Milānas "Inter" galveno treneri apstiprināts vietējais speciālists Stefano Pjoli.

"Inter" ar 51 gadu veco Pjoli noslēgusi līgumu līdz 2018.gada jūnijam.

Līdz ar to Pjoli stājies šī mēneša sākumā atlaistā Nīderlandes speciālista Franka de Būra vietā. Iepriekšējos divos mačos uz Milānas kluba komandtiltiņa bija jauniešu vienības galvenais treneris Stefano Veči, kura vadībā tika piedzīvota neveiksme UEFA Eiropas līgas mačā pret "Southampton" no Anglijas un gūta uzvara pret Itālijas A sērijas lejasgalā esošo "Crotone".

Pjoli 1996.gadā noslēdza savu futbolista karjeru, kurā spēlēja aizsarga pozīcijā. Viņš pārstāvēja tādus klubus kā Turīnas "Juventus", "Parma", "Verona", Florences "Fiorentina" un "Padova".

Savukārt pēc spēlētāja gaitu beigām itālis pievērsās trenera karjeras, bet strādājis tikai Itālijas klubos. Viņa iepriekš vadītā komanda bija Romas "Lazio", tomēr šī gada aprīlī pēc nepilnu divu gadu darba Pjoli tika atlaists.

Trenera karjeras laikā Pjoli ar ievērojamiem sasniegumiem nav izcēlies.

Tikmēr de Būrs par "Inter" galveno treneri kļuva tikai šajā vasarā, kad šajā amatā nomainīja itāli Roberto Mančīni, parakstot līgumu uz trim gadiem.

Tiesa, Nīderlandes speciālista vadībā komanda nespēja izcelties ar labiem rezultātiem. A sērijas kopvērtējumā tā ar 17 punktiem 12 spēlēs ir devītajā vietā, bet UEFA Eiropas līgas K apakšgrupā ar trim punktiem četros mačos ieņem pēdējo vietu starp četrām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!