Foto: F64

Par sarīkotajām nekārtībām pēc "Riga" FC komandas uzvaras "Optibet Virslīgas" mačā pār "Ventspili" diskvalifikācijas piespriestas trijiem spēlētājiem, vēsta Latvijas Futbola federācija.

Jau vēstīts, ka pēc spēles beigām pie "Riga" vārtiem izcēlās grūstīšanās, kā rezultātā tika piešķirtas vairākas sarkanās kartītes. "Ventspils" rindās noraidījumu izpelnījās Kaspars Svārups un vārtsargs Konstantīns Mahnovskis, bet mājinieku sastāvā Herdi Prenga asumos nopelnīja otro dzelteno kartīti.

LFF Disciplinārlietu komiteja lēma Prengam un Svārupam piespriest trīs spēļu diskvalifikācijas, bet Mahnovkis diskvalificēts līdz 30. jūlijam, un šajā laikā viņš izlaidīs divas spēles. Visiem trim arī jāmaksā 140 eiro liels naudas sods.

Abi klubi arī saņēmuši brīdinājumu par kluba spēlētāju un oficiālo personu uzvedību LFF organizēto sacensību laikā.

Savukārt cits virslīgas klubs RFS sodīts ar 140 eiro lielu naudas sodu par to, ka Oļegs Semjonovs un Antons Savčenkovs virslīgas čempionāta ietvaros sistemātiski veic funkcijas, kuras neatbilst minēto personu kvalifikācijai.

Semjonovs pirms RFS mača pret "Metta" vadīja komandas iesildīšanos, lai arī viņš pieteikumā norādīts kā menedžeris. Lai pildītu šīs funkcijas, personai jāatbilst LFF Futbola treneru kategoriju klasifikatora prasībām atbilstošajās sacensībās. Savukārt Savčenkovs RFS komandas virslīgas pieteikumā norādīts kā menedžeris, un viņam nav atbilstošas kategorijas, lai strādātu par vārtsargu treneri. Tas nozīmē, ka viņš nav tiesīgs trenēt vārtsargus nekādā formā un viņš nav tiesīgs pirms spēles iesildīšanās procesā atrasties pie vārtsargiem un sniegt metodiskās norādes.

Semjonovam un Savčenkovam izteikts aizliegums pildīt treneru funkcijas. Ja tiks konstatēts vēl viens šāds pārkāpums, tad RFS var draudēt diskvalifikācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!