Foto: F64

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas astotajā kārtā piektdien "Ventspils" savā laukumā 20 minūtes spēlēja mazākumā, tomēr nosargāja bezvārtu neizšķirtu pret "Metta".

"Ventspils" savā laukumā spēlēja 0:0 (0:0) ar "Metta".

Sestajā minūtē mājinieks Giorgijs Rehviašvili ar elkoni laukuma vidū cīņā par augsto bumbu trāpīja pa seju Raimondam Krollim, kuru asiņojošas uzacs dēļ jau desmitajā minūtē nācās nomainīt.

11.minūtē Jevgeņijs Kozlovs no tuva attāluma raidīja bumbu vārtos, taču atradās aizmugurē. 29.minūtē viņam no soda laukuma vidus bija teicama vārtu gūšanas iespēja pēc teicamas Giorgija Mčedlišvili piespēles, taču sitiens neizdevās.

Puslaika vidū vairāki bīstami momenti bija jau "Metta" futbolistiem, taču bumba vārtos nelidoja. Pašās puslaika beigās laba sitiena pozīcija pretuzbrukumā bija Kasparam Svārupam, taču bumba pēc sitiena lidoja garām vārtiem, tūlīt arī skanot svilpei par puslaika beigām.

Desmit minūtes pēc otrā puslaika beigām vairāki momenti pēc kārtas bija "Metta" futbolistiem. Tiesnesim nebija ko teikt par mājinieku vārtsarga Konstantīna Mahnovska sadursmi ar aci pret aci palikušo Kgotso Masangani. Mirkli vēlāk vārtos lidojošu bumbu pēc Danilu Perasoli sitiena atsita Eduards Tīdenbergs, bet 58.minūtē Mahnovskis tika galā arī ar Perasoli 11 metru soda sitienu.

70.minūtē otro dzelteno kartīti un noraidījumu nopelnīja Rehviašvili, dodot viesiem papildu izredzes uzvarēt.

Bīstamu brīžu pie mājinieku vārtiem netrūka. Šibasa sitienu Mahnovskis atvairīja. Kristians Pjagbara atbildēja ar bīstamu izrāvienu, taču, bumbai lidojot garām vārtiem, tika fiksēta aizmugure.

Pēdējā iespēja gūt vārtus tomēr bija mājiniekiem, kompensācijas laika pirmajā no divām minūtēm pret viesu vārtsargu Helmutu Saulīti izskrienot Lūkasam Vilelam, taču vārtsargs tika galā ar sitienu.

Pērnajā sezonā no četrām savstarpējām spēlēm divās uzvarēja "Ventspils", vienā pārāka bija "Metta" komanda, bet vēl viena cīņa noslēdzās neizšķirti.

Virslīgas līderpozīcijās ar 21 punktu septiņās spēlēs ir RFS, bet otrā ar 18 punktiem ir "Riga". Trešo vietu ar 11 punktiem astoņos mačos ieņem "Ventspils", bet tikpat punktu septiņās cīņās ir "Valmierai". Deviņi punkti ir "Jelgavai" un "Daugavpilij". Astoņi punkti ir sešas spēles aizvadījušajam Jūrmalas "Spartakam", kamēr pa septiņiem punktiem iekrājušas "Liepājas" un "Metta" (astoņās spēlēs) komandas. "Tukums 2000"/TSS astoņos dueļos tikusi pie diviem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!