Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Negaidītu zaudējumu Francijas futbola čempionāta mačā sestdien piedzīvoja šī turnīra līderi "Paris Saint-Germain" (PSG), kas viesos ar 1:2 (1:1) piekāpās "Strasbourg", piedzīvojot pirmo zaudējumu sezonā.

Jau šī mača 13. minūtē "Strasbourg" vienību vadībā izvirzīja Nuno da Kosta, un cīņas turpinājumā PSG futbolistiem nesekmējās ar atspēlēšanos.

Neizšķirtu parīziešiem izdevās panākt 42. minūtē, kad izcēlās talantīgais Kiljans Mbapē. "Strasbourg" komanda ļoti sekmīgi aizsargājās, turklāt 65. minūtē Stefans Baūkens lieliskā pretuzbrukumā ar spēcīgu sitienu guva uzvaras vārtus.

Pamatlaika beigās PSG centās gūt kaut vienus vārtus, laukumā laižot arī rezultatīvo urugvajiešu uzbrucēju Edinsonu Kavani, kuram sākotnēji bija iecerēta atpūta, bet izglābties Parīzes komandai tā arī neizdevās.

PSG visu turnīru ietvaros šis ir pirmais zaudējums kopš aprīļa.

Tikmēr pagājušās sezonas Francijas čempione "Monaco" sestdien izcīnīja uzvaru, ar 1:0 (1:0) savā laukumā pārspējot "Angers" futbolistus. Panākumu mājiniekiem nodrošināja rezultatīvais kolumbiešu uzbrucējs Radamels Falkao, kurš bija precīzs jau spēles otrajā minūtē.

Francijas čempionāta kopvērtējumā PSG joprojām ir pārliecinošā vadībā, jo tā 16 spēlēs guvusi 41 punktu, kamēr tuvākajai sekotājai "Monaco" ir 32 punkti. Tālāk ar 31 un 29 punktiem seko attiecīgi Marseļas "Olympique" un Lionas "Olympique", kas aizvadījušas 15 mačus.

Tikmēr "Strasbourg" ar 18 punktiem ir tikai 16. vietā un uzvara pār PSG šai komandai nedaudz atvieglojusi cīņu par vietas saglabāšanu Francijas spēcīgākajā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!