Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases spēlētāji Pāvels Šteinbors un Artūrs Zjuzins ar alkohola palīdzību pārmērīgi atzīmēja Eiropas čempionāta kvalifikācijas sākumu un nespēja ar komandu atlidot mājās, vēsta portāls "sportacentrs.com".

Marta izskaņā Latvijas futbolisti kvalifikācijas sākumā viesos ar 0:1 zaudēja Velsai. Vārtus sargāja tieši Šteinbors, bet Zjuzins devās sākumsastāvā.

Pēc mača abi nodevušies alkohola lietošanai un nākamajā dienā nav spējuši lidot ar izlasi mājupceļā, vēsta "sportacentrs.com". Šteinbors un Zjuzins ar novēlošanos atgriezās dzimtenē. Abi futbolisti pārstāv Latvijas klubu RFS, taču 1. aprīļa mačā pret "Jelgavu" palika ārpus pieteikuma, kaut gan ir vieni no komandas līderiem. Rīdzinieku galvenais treneris Viktors Morozs šādu soli pamatoja ar futbolistu nogurumu pēc mačiem valstsvienībā.

Šteinbors ir zaudējis RFS pirmā vārtsarga vietu, kamēr Zjuzins pēcāk atgriezās komandas mačos.

"Ja tiek konstatēti komandas iekšējā režīma pārkāpumi, tie vienmēr tiek risināti komandas iekšienē. Pārkāpumu dabu vai iesaistītās personas Latvijas izlase un LFF nekomentē," portālam norādīja Latvijas Futbola federācijas (LFF) Komunikācijas daļā. Žurnālista Edmunda Novicka rīcībā ir informācija, ka šāda Šteinbora un Zjuzina rīcība nepaliks bez sekām - valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs un LFF visdrīzāk paziņos lēmumus pirms nākamās izlases nometnes jūnijā.

Liela iespēja, ka abi futbolisti uz valstsvienību vairs netiks saukti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!