Foto: Reuters/Scanpix

Pēc Totenhemas "Hotspurs" neizšķirta ar Londonas "Chelsea" pirmdien, 2. maijā, Anglijas premjerlīgas čempionu titulu sev nodrošināja sezonas lielāko sensāciju autore Lesteras "City", vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Klaudio Ranjēri trenētā komanda sezonu sāku ar 5000:1 izredzēm iegūt premjerlīgas titulu. Turklāt, pērnajā sezonā Lesteras komanda teju izkrita no Anglijas spēcīgākās līgas.

Taču šosezon klubs ir zaudējis vien trīs spēlēs. Lesteras komandas cīņa par titulu šosezon ir saukta par "pasaku" un "visneiedomājamāko triumfu komandas sporta vēsturē".

Komandas tuvākie pretinieki turnīra tabulā bija "Spurs", "Arsenal", Mančesteras "City", Mančesteras "United" un pērnā gada čempioni "Chelsea". Taču nevienai no komandām neizdevās rādīt vienlīdz labu sniegumu sezonas garumā, kā to spējas Lesteras klubs.

Pēc tam, kad Lesteras "City" svētdien spēlēja neizšķirti ar Mančesteras "United", Totenhemas "Hotspurs" bija jāuzvar visas trijās atlikušajās spēles, lai panāktu Lesteras komandu turnīra tabulā.

Taču "Hotspurs" pirmdienas mačā nenoturēja divu gūto vārtu pārsvaru pret Londonas "Chelsea", maču pabeidzot ar neizšķirtu 2:2. Tas "Hotspurs" klubam laupīja iespēju atņemt Lesteras klubam premjerlīgas titulu.

Iepriekš vēstīts, ka Lesteras mērs solījis pilsētas ielām piešķirt kluba un trenera Renjēri vārdus, ja komanda izcīnīs uzvaru Premjerlīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!