Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pasaules kausa futbolā finālturnīrā pirmo reizi kopš 1938.gada mačus netiesās neviens Anglijas tiesnesis.

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) ceturtdien paziņoj, ka finālturnīrā Krievijā mačus apkalpos 36 galvenie tiesneši un 63 tiesnešu asistenti no 46 dažādām pasaules valstīm.

Viens no tiesnešiem, kurš tiesās Pasaules kausa spēles būs aizvadītā UEFA Čempionu līgas fināla starp Madrides "Real" un Turīnas "Juventus" arbitrs Fēliks Brihs no Vācijas. Brihs ir tiesājis arī 2014.gada Pasaules kausa mačus un 2016.gada Eiropas čempionātu.

Eiropu kopumā pārstāvēs desmit tiesneši, kā arī 20 asistenti, taču pirmo reizi pēc ilgāka pārtraukuma Pasaules kausā nepiedalīsies neviens Anglijas tiesnesis. Līdz ar to Krievijas futbola laukumos nebūs redzams viens no vislabāk zināmākajiem angļu tiesnešiem Marks Klatenburgs, kurš tiesājis gan 2016.gada Čempionu līgas finālu, gan arī 2016.gada Eiropas čempionāta finālu.

Kā zināms, pēdējā laikā saasinājušās Lielbritānijas un Krievijas diplomātiskās attiecības. Lielbritānija saistībā ar tur notikušo uzbrukumu ar ķīmisko ieroci bijušajam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai, izraidījusi 23 Krievijas diplomātus. Savukārt Maskava uz to atbildēja izraidot 23 Lielbritānijas diplomātus.

Pasaules kausā Krievijā pirmo reizi tiks izmantoti arī video tiesneši. Kandidāti, kuri turnīrā veiks šīs funkcijas tiks izraudzīti aprīļa beigās Itālijā notiekošajā seminārā.

Pēdējā tiesnešu sanāksme savukārt paredzēta Maskavā desmit dienas pirms atklāšanas spēles.

Pasaules kausa izcīņa futbolā Krievijā notiks no 14.jūnija līdz 15.jūlijam.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!