Foto: Reuters/Scanpix

Futbolista karjeru nolēmis beigt Pasaules kausa finālturnīru rekordists, Vācijas izlases uzbrucējs Miroslavs Kloze, vēsta "Eurosport".

Kloze profesionālajā futbolā aizvadījis 18 sezonas, bet ar Pasaules kausa finālturnīros gūtajiem 16 vārtiem viņš ir rekordists, par vienu "golu" apsteidzot brazilietu Ronaldo. Vācijas futbola izlasē Kloze aizvadīja 137 spēles, tikai par 13 mačiem atpaliekot no rekordista Lotāra Metūsa. Savukārt ar 71 gūto vārtu viņš ir Vācijas izlases rekordists.


"Man bija prieks spēlēt vastsvienībā. Tas bija burvīgs laiks, ko vienmēr atcerēšos," paziņojumā norāda 38 gadus vecais Kloze.

Vasarā Kloze atstāja Itālijas vienību "Lazio", bet tagad pēc futbolista karjeras beigšanas pievienosies Vācijas futbola izlasei kā viens no galvenā trenera Joahim Lēva palīgiem.

Spēlējot Minhenes "Bayern" rindās, Kloze divas reizes kļuva par Vācijas čempionu un divas reizes izcīnīja Vācijas kausu. Tāpat kopā ar "Bayern" viņš 2010. gadā iekļuva UEFA Čempionu līgas finālā, bet ar "Lazio" 2013. gadā izcīnīja Itālijas kausu. Savukārt valstsvienības rindās viņš 2014. gadā izcīnīja Pasaules kausu, bet 2002. gadā Pasaules kausā izcīnīja sudraba medaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!