Foto: RIA Novosti/Scanpix

2018. gada Pasaules kausa izcīņas orgkomiteja ir lauzusi līgumu ar bijušā FIFA prezidenta Zepa Blatera radiniekiem piederošo kompāniju par VIP viesu apkalpošanu nākamā gada turnīrā, vēsta krievu mediji.

Līguma laušana ar "Match Hospitality", kas pieder Blatera brālim Biram un radiniekam Filipam Blateram, tiek pamatota ar nekvalitatīvu darbu pērn Konfederāciju kausa laikā. Taču joprojām paliek spēkā līgumi par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu un "parasto" biļešu pārdošanu. "Match Hospitality" bija nolīgti ar VIP un īpaši svarīgu viesu apkalpošanai ložās Konfederāciju kausa un Pasaules kausa izcīņas stadionos.

"Līgums ar "Match Hospitality" attiecās tikai uz VIP un VVIP zonu apkalpošanu. Līgums tika lauzts, un tur nav nekāda politiska vai citāda zemteksta, kā arī nekādas slepenības," aģentūrai TASS norāda Pasaules kausa izcīņas orgkomitejas ģenerāldirektors Aleksejs Sorokins. "Šis ir divu saimniecisku subjektu kopīgs lēmums."

""Match Hospitality" saglabā savas funkcijas, kas saistītas ar viesu zonām, viņi ir FIFA viesmīlības programmas licenciāti, FIFA biļešu operatori, izmitināšanas aģenti," norāda Sorokins. "Bet mēs, kā tas bija atrunāts jau no paša sākuma, nodarbojamies ar VIP un VVIP ložu iekārtošanu. Šis bija parasts apakšuzņēmēja līgums, un tas patiešām ir lauzts."

Tuvākajā laikā pasaules čempionāta orgkomiteja izsludinās jaunu konkursu par attiecīgo pakalpojumu sniegšanu starp Krievijas kompānijām. Portāla "life.ru" rīcībā esošā informācija liecina, ka līgumus ar "Match Hospitality" gatavojas lauzt arī citas valstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!