Foto: LETA

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Miksu Pātelainens pieņēmis lēmumu negaidīt Latvijas Futbola federācijas (LFF) lēmumu par līguma pagarināšanu un pats portālu "Delfi" informēja, ka neturpinās darbu ar valstsvienību.

LFF valde otrdien vairāk nekā divu ar pusi stundu ilgā sēdē tā arī nepieņēma lēmumu valstsvienības galvenā trenera jautājumā. Pātelainenam līgums par Latvijas izlases trenēšanu noslēdzas 31. decembrī, tomēr otrdien, 4.decembri, viņš informēja, ka pēc abpusējas vienošanās ar LFF nolēmis neturpināt darbu ar Latvijas izlasi.

"Es šodien pieņēmu lēmumu, ka es pēc sava līguma beigām neturpināšu darbu ar Latvijas futbola izlasi," teica Pātelainens, kurš LFF prezidentu Kasparu Gorkšu par to informēja pēc otrdien aizvadītās valdes sēdes. "Vēlējos, lai LFF prezidents par to uzzina pirmais."

"Es vēlos strādāt situācijā, kurā ir skaidrs virziens, uz kuru mēs ejam. Kad es sapratu, ka šeit tas īsti nav, es labāk pieņemšu citus izaicinājumus," savu lēmumu precizēja somu futbola speciālists.

Pātelainens arī sacīja, ka viņš izbaudīja savu laiku Latvijā un ka viņš ir ļoti pateicīgs visiem cilvēkiem, ar kuriem sastrādājās. Tāpat viņš norādīja, ka Latvijā vēl ir daudz jāstrādā, lai attīstītu futbolu.

"Mēs pēc abpusējas vienošanās vienojāmies par sadarbības neturpināšanu un pateicamies viņam par ieguldīto enerģiju," portālam "Delfi" apstiprināja LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

Somu speciālists par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts maijā tikai dažas nedēļas pirms valstsvienības spēlēm Baltijas kausa izcīņā. Latvijas izlasei Pātelainena vadībā tika izvirzīts uzdevums izcīnīt pirmo vietu jaunizveidotās UEFA Nāciju līgas grupā, tomēr tas netika izpildīts, jo valstsvienība sešos mačos ar Gruziju, Kazahstānu un Andoru tā arī neguva nevienu uzvaru, ierindojoties trešajā vietā. Uzvarot šajā grupā, līgums ar Pātelainenu automātiski tiktu pagarināts uz 2020. gada Eiropas čempionāta atlases ciklu, kas sāksies martā. Tagad trīsarpusi mēnešus pirms nākamās oficiālās spēles nav zināms, kas vadīs komandu.

51 gadu vecais somu speciālists kā galvenais treneris strādājis ar Somijas nacionālo izlasi (2011.-2015.), bet klubu līmenī strādājis ar komandām Somijā, Skotijā un Taizemē. Spēlētāja karjeras laikā viņš pārstāvējis dažādus Somijas, Skotijas, Anglijas un Francijas klubus, bet savas valsts izlasē aizvadījis 70 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!