Foto: F64

Latvijas "Optibet" virslīgas čempionāta norisē veiktas izmaiņas pēc "Noah Jurmala" pievienošanās turnīram, vēsta Latvijas Futbola federācija.

Pēc atgūtās vietas virslīgā "Noah Jurmala" kļuva par devīto klubu čempionātā, tāpēc izmaiņas veiktas paaugstināšanas un pazemināšanas noteikumos.

Ja čempionātā piedalītos astoņi klubi, kā bija paredzēts sezonas sākumā, tad klubs, kas ieņemtu pēdējo vietu, pārspēlēs tiktos ar komandu, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņemtu trešo vietu. Tā kā tagad čempionātā ir deviņi klubi, tad klubs, kas ieņems pēdējo vietu, pārspēlēs tiksies ar komandu, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņems otro vietu.

Atgādinām, ka neilgi pirms sezonas sākuma LFF izslēdza "Noah Jurmala" no "Optibet" Latvijas virslīgas, jo federācija uzskatīja, ka , mainoties situācijai klubā, tas vairs nespēja izpildīt prasības. Vēlāk LFF Apelāciju komiteja noraidīja "Noah Jurmala" protestu, bet klubs vērsās Sporta arbitrāžas tiesā (CAS). Pagājušajā nedēļā CAS apmierināja "Noah Jurmala" pagaidu nodrošinājuma prasību un lika LFF atjaunot komandas dalību virslīgā.

Vēl Klubu ilgtspējīgas attīstības atbalsta programmas (KIAAP) realizēšanai 2021. gada ietvaros tiks novirzīti 265 250 EUR, apstiprinājusi Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde. Lielāko daļu no rezervētā finansējuma veido "FIFA Forward" programmā piesaistītie līdzekļi.

Pērn KIAAP programma, kas tika izveidota, lai veicinātu klubu ilgtermiņa stabilitāti un attīstību, noslēdza savu četru gadu darbības ciklu. Šajā periodā programmā tika uzņemtas 70 organizācijas, bet klubos ieguldīti 1 009 000 EUR.

Uz jauno programmas darbības ciklu tā tikusi pilnveidota, paredzot būtiski paplašināt programmas darbības loku, klubiem pieejamā atbalsta apmēru un tā iegūšanas nosacījumus sasaistot ar iegūto līmeni klubu akreditācijas procesā. Programma, kurā ietverts atbalsts arī sieviešu futbola segmentam, paredz stimulēt klubu izaugsmi ar pieejamo finansējumu trīs griezumos – nemainīgā daļa, iezīmētais finansējums treneru kvalifikācijas celšanai un inventāra iegādei, kā arī atbalsts, kas atkarīgs no saņemtā vērtējuma ikgadējā klubu akreditēšanas procesā.

LFF biedri par noteikumiem un procesu dalībai programmā tiks informēti atsevišķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!