Pēc spēles tiesnesim piespriestās mūža diskvalifikācijas Starptautiskā Futbola federācija (FIFA) ir pieprasījusi pārspēlēt 2018. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas maču starp Dienvidāfrikas Republiku (DĀR) un Senegālu, paziņojusi organizācija.

Pārskatot 2016. gada novembrī aizvadīto tikšanos, kas noslēdzās ar 2:1 DĀR labā, Ganas tiesneša Džozefa Lamptija lēmumos tika konstatēta "manipulācija ar spēles rezultātu". Soģis par Senegālas izlases aizsarga Kaildu Kulibalija it kā spēli ar roku DĀR komandai piesprieda 11 metru soda sitienu, bet pārskatot šo epizodi, redzams, ka piespēle bijusi ar ceļgalu.

Šā gada martā Lamptijam pēc Senegālas Futbola federācijas sūdzības tika piespriesta pagaidu diskvalifikācija, un 6. septembrī to atstāja spēkā arī Sporta Arbitrāžas tiesa. Pēc diskvalifikācijas oficiālas stāšanās spēkā FIFA lēmusi, ka šis mačs būs jāpārspēlē, un tas notiks novembra starptautisko spēļu loga laikā.

Āfrikas kvalifikācijas D grupas kopvērtējumā Senegāla un DĀR ieņem attiecīgi trešo un ceturto vietu aiz Burkinafaso un Zaļā raga salām. 2018. gada Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies tikai grupas uzvarētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!