Foto: Reuters/Scanpix
Pēc traģiskās futbola spēles Kairā, kad sadursmēs bojā gāja 22 fani un vairāk kā 40 guva savainojumus, uz nenoteiktu laiku ir apturēts Ēģiptes futbola čempionāts, vēsta Starptautiskā Sporta preses asociācija (AIPS).

Sadursmes starp "Zamalek" un "Enppi" komandu faniem izcēlās jau pirms spēles. Cenšoties apvaldīt nekārtības, policija lietoja asaru gāzi, taču pūlī cilvēki tika nāvējoši saspiesti, apstiprinājusi Ēģiptes Iekšlietu ministrija.

Traģēdija notika neilgi pēc tam, kad Iekšlietu ministrija un Ēģiptes Futbola asociācija decembrī panāca vienošanos par atļauju faniem atkal apmeklēt vietējā čempionāta spēles. 10 tūkstošiem līdzjutēju tika atļauts iegādāties ieejas biļetes uz attiecīgiem mačiem, un par to izplatīšanu atbildību jāuzņemas mājinieku futbola klubam.

Pirms "Zamalek" un "Enppi" spēles atļautie 10 tūkstoši fanu jau bija ieņēmuši vietas tribīnēs, kad stadionā centās iekļūt radikālie "Zamalek" fani jeb "ultras", kuriem biļešu nebija. Kad policija centās huligānus apturēt, izcēlās sadursmes.

Spēles sākums tika aizturēts uz divām stundām, jo saniknotie gani nogūlās uz ceļa un autobuss ar "Zamalek" spēlētājiem nevarēja iekļūt stadionā. Lai izdzenātu pūli, policija lietoja asaru gāzi, un stadionā futbolisti nonāca, izmantojot bruņotas mašīnas. Neskatoties uz nekārtībām ārpus stadiona, spēles rīkotāji tomēr nolēma maču aizvadīt, un tas noslēdzās ar neizšķirtu 1:1.

Kā zināms, 2012.gada februārī Ēģiptes futbola čempionāta spēlē Portsaīdas pilsētā fanu sadursmēs bojā gāja 74 līdzjutēji, un pēc šīs traģēdijas futbola čempionāts uz gadu tika apturēts, bet pēc tam, kad tas atsākās, vairāku konkrētu klubu mačos skatītāju klātbūtni aizliedza.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!