Foto: EPA/LETA
Pēc trīs gadu pārtraukuma starp pretendentiem uz "Zelta bumbas" trofeju, ko pasniedz pasaules gada labākajam futbolistam, nav atrodams neviens futbolists no Anglijas.

Starp Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) kandidātiem iekļauti 23 futbolisti, tostarp pēdējo četru gadu labākais futbolists argentīnietis Lionels Mesi no Spānijas kluba "Barcelona" un viņa sīvākais konkurents portugālis Krištianu Ronaldu no cita spāņu granda Madrides "Real". Tāpat uz labākā pasaules futbolista godu pretendē viens no planētas dārgākajiem spēlētājiem velsietis Garets Beils no "Real" un Anglijas kluba Londonas "Arsenal" vāciešu pussargs Mesuts Ezils, kā arī šī gada labākais Eiropas futbolists francūzis Franks Riberī no Vācijas čempioniem Minhenes "Bayern".

Pēdējos divus gadus uz pasaules labākā futbolista godu pretendējis arī Anglijas futbolists Veins Rūnijs no Mančestras "United", taču nu viņš kandidātu sarakstā nav atrodams, turklāt tajā nav neviena cita angļu futbolista. Pēdējo reizi pretendentu pulks bez Anglijas futbolistiem iztika 2010.gadā.

"Ballon d'Or" trofejas jeb "Zelta bumbas" ieguvējs tiek noteikts, saskaitot žurnālistu, spēlētāju un treneru balsis.

Kā jau ziņots, Mesi šī gada janvārī kļuva par pirmo futbolistu vēsturē, kurš "Zelta bumbu" ieguvis četrus gadus pēc kārtas.

Šīgada "Zelta bumbas" ieguvēja vārds tiks paziņots nākamā gada 13.janvārī Cīrihē.

Pretendenti uz šī gada "Zelta bumbas" trofeju:

Garets Beils (Velsa), Edinsons Kavani (Uruguvaja), Radamels Falkao (Kolumbija), Edens Azārs (Beļģija), Zlatans Ibrahimovičs (Zviedrija), Andress Injesta (Spānija), Filips Lāms (Vācija), Roberts Levandovskis (Polija), Lionels Mesi (Argentīna), Tomass Millers (Vācija), Manuels Noiers (Vācija), Neimars (Brazīlija), Mesuts Ezils (Vācija), Andrea Pirlo (Itālija), Franks Riberī (Francija), Arjēns Robens (Nīderlande), Krištianu Ronaldu (Portugāle), Bastians Šveinšteigers (Vācija), Luiss Suaress (Urugvaja), Tjagu Silva (Brazīlija), Jaja Turē (Kotdivuāra), Robins van Pērsijs (Nīderlande), Ksavi Alonso (Spānija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!