Foto: F64

Pēc trešdien notikušās Latvijas virslīgas futbola spēles starp "Liepāju" un "Skonto" asu kritiku saņēmis spēles galvenais tiesnesis Ivars Caune.

Spēlē, kas risinājās Liepājā, ar 1:0 uzvarēja mājinieki, vienīgos vārtus gūstot otrā puslaika sākumā, realizējot strīdīgā situācijā piespriestu 11 metru soda sitienu. Pirms tam spēles galvenais tiesnesis dažu minūšu laikā pamanījās parādīt piecas dzeltenās kartiņas. Vienu no tām saņēma "Skonto" aizsargs Afosu Apija, kuram tas bija otrais brīdinājums, līdz ar to viņš saņēma arī sarkano kartiņu.

To, vai Caunes darbība ir bijis atbilstoša un kvalificēta, neviens līdzjutējs, diemžēl, neuzzinās, jo Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu komisija nepublisko tiesnešu vērtējumu un tā ir konfidenciāla informācija. Kā skaidroja LFF Tiesnešu komisijas priekšsēdētājs Vadims Čerņikovs, tā ir starptautiska prakse. Čerņikovs arī neteica, vai Caunes darbība ir novērtēta normāla, laba vai slikta, jo vēl nav saņemts spēles inspektora vērtējums.

"Uzskatu, ka tiesnesis bija varonis. Gan tad, kad izdzina Opiju, un tad pēc 3-4 minūtēm "uztaisīja pendeli" uz mūsu vārtiem. Ja šādos tempos turpināsies, tad nevajadzēja spēlēt virslīgu šogad. Ja tāda būs tiesnešu attieksme pret mums, tad.. Labāk jau tad nespēlēt," neapmierināts bija "Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija. "Lielus komentārus negribētu dot, jo varonis bija tiesneša kungs."

Pertija šo spēli vēroja tribīnēs, jo viņš vienā no spēlēm tika padzīts no komandas soliņa un saņēma divu spēļu diskvalifikāciju. Nākamajās virslīgas un Latvijas kausa spēlēs līdzūgus sodus, kā Pertija, saņēma arī "Metta/LU" galvenais treneris Andris Riherts un Rīgas "Daugava" trenera pienākumu izpildītājs Arvīds Skrupskis.

"Kur citur es varēju vērot, ja man ir diskvalifikācija. Šodien bija tāda pati epizode, kad uzbruka "Liepāja", bet mūsu spēlētājs Klimiašvili palika guļam. Tiesnesis nenosvilpa, iepriekš nosvilpa un es pēc tam saņēmu diskvalifikāciju. Tas pats tiesnesis [Vitālijs Spasjoņņikovs] izdzina [Metta/LU treneri Andri] Rihertu. Viņam laikam tas dod kaut kādu baudu," bilda Pertija.

Vakardienas spēles notikušais aizdomīgs licies arī citas virslīgas komandas "Metta/LU" ģenerālsekretāram Ģirtam Mihelsonam, kurš sociālajos tīklos ierakstījis: "Tā turpināt??? Iesaku visiem tiem čaļiem pārbaudīt redzi!!!". Vēlāk uz citu cilvēku komentāriem Miķelsons atbildēja ar ierakstu: "Kļūdas gadās un par to nav stāsts, bet mani māc aizdomas jau labu laiku par kko stipri aizdomīgu un ļoti melnu. Man šķiet, ka mēs (komandas) esam vnk kauliņi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!