Foto: AFP/Scanpix/LETA

Visu laiku izcilākais futbolists Pelē vērsies pie Krievijas diktatora Vladimira Putina ar aicinājumu apturēt iebrukumu un vardarbīgo karu Ukrainā, kas prasījis daudzu civiliedzīvotāju dzīvības, vēsta ārzemju mediji.

Pelē aicinājumi publicējis trešdienas vakarā, kad Ukrainas futbola izlase aizvadīja Pasaules ausa kvalifikācijas "play off" spēli pret Skotiju. Ukraiņu futbolisti mačā uzvarēja ar 3:1 un tagad svētdien izšķirošajā mačā par ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru tiksies ar Velsu.

"Šodien Ukraina mēģina vismaz uz 90 minūtēm aizmirst traģēdiju, kas pārņem viņu valsti. Cīnīties par vietu Pasaules kausa izcīņā šādā brīdī jau ir grūts uzdevums — gandrīz neiespējams, kad uz spēles likts tik daudz dzīvību," sociālajos tīklos ierakstīja Pelē, vēršoties pie diktatora Putina. "Šis konflikts ir ļauns, neattaisnojams un sagādā tikai sāpes, bailes, šausmas un ciešanas... Kari tikai šķir nācijas, atsevišķām tautām, un nav tādas ideoloģijas, kas attaisnotu lādiņu raķetes, kas sagrauj bērnu sapņus, sagrauj ģimenes un nogalina nevainīgos. Apturiet iebrukumu. Šai nepārtrauktajai vardarbībai nav nekāda attaisnojuma."

"Kad mēs satikāmies un apmainījāmies smaidiem, ko pavadīja ilgs rokasspiediens, es nekad nedomāju, ka kādu dienu mēs būsim tik šķirti kā tagad. Spēks apturēt šo konfliktu ir jūsu rokās. Tajās pašās, kuras spiedu Maskavā mūsu pēdējā tikšanās reizē 2017. gadā," uzsver Pelē.

Leģendārā futbolista aicinājumu publicējuši arī daudzi Krievijas mediji, tomēr, līdzīgi kā citās ziņās saistībā ar Krievijas vardarbīgo karu Ukrainā, Pelē teiktais ir izmainīts. Publikācijās Pelē citātos nav pieminēts vārds "karš", kas aizvietots ar "militārs konflikts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!