Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Brazīlijas futbola zvaigzne Pelē ceturtdien pēc divu nedēļu ilga resnās zarnas audzēja ķīmijterapijas kursa tika izrakstīts no slimnīcas, ziņo Alberta Einšteina vārdā nosauktā Sanpaulu slimnīca, kurā viņš tika ārstēts.

81 gadu vecais bijušā futbolista, kurš pazīstams kā "O Rei" (Karalis), stāvoklis "ir stabils, un viņš turpinās šī gada septembrī konstatētā resnās zarnas audzēja ārstēšanu," teikts slimnīcas paziņojumā.

Pelē 4.septembrī tika veikta audzēja operācija, mēnesi viņš pavadīja slimnīcā, pirms tika izrakstīts, lai turpinātu ārstēšanos ar ķīmijterapiju.

Pelē 9.decembrī savā "Instagram" kontā paziņoja, ka paliks slimnīcā "dažas dienas", lai saņemtu ķīmijterapijas kursu.

Galu galā viņš palika slimnīcā divas nedēļas.

"Neuztraucieties, es tikai gatavojos atvaļinājumu sezonai!" viņš raksta vēstījumā līdzjutējiem.

Daudzi Pelē jeb Edsonu Arantesu du Nasimentu uzskata par visu laiku izcilāko futbolistu. Viņš ir vienīgais futbolists, kurš uzvarējis trīs Pasaules kausa izcīņās (1958., 1962. un 1970.gadā).

Viņš Pasaules kausā debitēja tikai 17 gadu vecumā, gūstot žilbinošus vārtus, tostarp divus finālā pret mājinieci Zviedriju, Brazīlijai pirmo reizi uzvarot Pasaules kausā 1958.gadā.

Pēc tam viņš aizvadīja vienu no visspilgtākajām karjerām sportā, līdz sportista karjeras beigām 1977.gadā gūstot vairāk nekā 1000 vārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!