Foto: AFP/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas aizvadītās sezonas čempiones "Manchester City" galvenais treneris Peps Gvardiola otrdien paziņoja, ka nākamās sezonas grafiks, kurā iekļautas gana daudz spēles, nobeigšot viņa spēlētājus.

"Šis grafiks ir traks, un tas agrāk vai vēlāk nogalinās mūsu spēlētājus," atzina speciālists. "Šādi mēs ilgi nedrīkstam vairs turpināt."

Rijads Mahrezs ir pēdējais leģionārs, kurš pievienojies "Manchester City" vienībai, pēc atgriešanās no Āfrikas Nāciju kausa, kurā viņš palīdzēja Alžīrijas izlasei otro reizi vēsturē triumfēt šajā turnīrā. Tāpat Eiropā no Āfrikas kausa atgriezies senegālietis Sadio Manē, kurš nu jau pievienojies "Liverpool" vienībai.

Savukārt Serhio Agvero un vēl citi Dienvidamerikas spēlētāji "Manchester City" vienībā atgriezīsies vien jūlija beigās vai pat vēlāk.

"Viņiem nav laika uzelpot vai atpūsties. Dodiet vairāk kvalitātes šiem turnīriem," saspringto kalendāru kritizēja speciālists. "Spēlētājiem ir jāatpūšas, tomēr, ja kāds vēlas atgriezties komandā ātrāk, viņi ir laipni aicināti."

Gvardiola atzina, ka liela daļa spēlētāju klubā varētu atgriezties 29. vai 30. jūlijā, bet vēl daļa vien 3. vai 4. augustā.

"Tā bija viņu izvēle, vai atgriezties pēc trim vai četrām nedēļām. Nevēlos, lai kāds no spēlētājiem atgriežas neatpūties vai sliktā fiziskā formā, jo nav paspējis atgūties pēc pagājušā gada garās sezonas," teica Gvardiola.

Anglijas premjerlīgas sezona sāksies 9. augustā, bet Superkausa jeb "Community Shield" spēle starp "Manchester City" un "Liverpool" vienībām paredzēta 4. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!