Foto: AFP/Scanpix

Pērn futbola klubi starptautiskos transfēros iztērējuši rekordlielu summu - 6,37 miljardus dolāru (5,14 miljardus eiro), liecina Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) aprēķini.

Līdz ar to šī summā ir par iespaidīgiem 32% lielāka nekā tas bija 2016.gadā, kad tiks uzstādīts jaunais rekords. Toreiz futbola klubi par spēlētājiem iztērēja 4,8 miljardus dolāru (3,8 miljardus eiro).

Kopumā pērn tika veiktas 15 624 starptautiskas spēlētāju pārejas, kas iekļāva 13,415 futbolistus.

Savukārt teju teju pusē darījumu (47,4%) bija iesaistīti klubi, kas pārstāv Eiropas Futbola federāciju asociāciju. Kopumā no 55 tās sastāvā esošajām federācijām tikai viena neveica starptautiskus darījumus - Lihtenšteina.

Lielu lomu šajos transfēros spēlēja Anglijas klubi, kuri turklāt pēc jaunu televīzijas translāciju līgumu noslēgšanas kļuvuši tikai bagātāki. Pērn šīs valsts komandām pievienojās 732 spēlētāji, kamēr prom devās 767, kopējiem tēriņiem sasniedzot 988,1 miljonu dolāru (797, 5 miljonus eiro).

Savukārt dārgākais transfērs pērn bija Francijas klubam Parīzes "Saint-Germain", kas par brazīlieti Neimaru spāņu komandai "Barcelona" samaksāja 222 miljonus eiro.

Dati tika ņemti no visu FIFA sastāvā esošo federāciju klubu transfēriem, kas sevī iekļāva vairāk nekā 7000 profesionālas komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!