Foto: LETA
"Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija trešdien pēc vakara treniņa atklāti runāja par komandas stratēģiju Eiropas līgas kvalifikācijas mačā pret "Tiraspol" un ar nožēlu atzina, ka pēc divu komandas pamatsastāva spēlētāju izkrišanas nācās steidzami mainīt taktiku, vēsta kluba mājas lapa.

Kā ziņojām, Moldovā "Skonto" jāiztiek bez Artūra Karašauska, kuram ir veselības problēmas un ar kuru komandas vadība nolēma lieki neriskēt. Taču kopā ar komandu uz Tiraspoli nedevās arī Ritvars Rugins, kuram izrādījās spēkā diskvalifikācija no iepriekšējiem mačiem Eirokausos.

"Tas, protams, ir bēdīgi, jo abi tika iespēlēti mačam. Sliktākais, ka par Rugina diskvalifikāciju UEFA informēja tikai burtiski pirms izlidošanas. Esmu pārsteigts, kā darbojas tik augsta līmeņa organizācija, ka paziņo par diskvalifikāciju pēdējā brīdī. Tāpēc nāksies izmainīt spēles zīmējumu, bet, varbūt, pat nāks par labu," saka treneris. "Tagad balsta pussarga pozīciju ieņems Isajevs, bet Bulvītis būs aizsardzības centrā. Vairāk domāsim par aizsardzību, ļausim pretiniekam spēlēt laukuma augšdaļā savā zonā, bet veiksim tādu kā presingu "no apakšas". Izskatīsies, ka aizsardzībā spēlēsim pat ar pieciem aizsargiem, bet malējie aktīvi pieslēgsies vidus zonai un uzbrukumam. Pirmajās 15 minūtēs centīsimies spēlēt uz pretuzbrukumiem, tad arī skatīsimies, ko darīs pretinieks, un no tā arī veiksim savas pretdarbības. Uzbrukumā spēlēsim tikai ar Šabalu, bet būs svarīgi, kā nospēlēs trijstūris zemāk Isajevs-Laizāns-Fertovs."

"Skonto" treneris jau pirmajā treniņā trešdien novērtējis, ka spēles apstākļi Tiraspolē būs lieliski. "Šodien aizvadījām vieglu treniņu, jo viss darbs ir izdarīts jau mājās. Iepazinām laukumu, kurš ir brīnums labā nozīmē. Lielisks laukums, itkā spēlētu kādā "Camp Nou" stadionā. Ideāli apstākļi, ideāls laiks ārā, nav pārāk karsts, viss ir labi, lai rādītu kvalitatīvu futbolu," norāda treneris. "Par "Tiraspol" – laba komanda, patīk pieturēt bumbu, tehniski spēlē. Labi apmācīta komanda, var redzēt, ka labs treneris vada vienību. Nedrīkst ļaut viņiem izveidot uzbrukumus, ko viņi labi māk darīt."

Spēles sākums ceturtdien pl. 20 un portāls "Delfi" piedāvās saviem lasītājiem šā mača tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!