Foto: Skonto FC

Latvijas futbola klubs "Skonto" UEFA Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē pret Moldovas trešo spēcīgāko komandu "Tiraspol" varēja nospēlēt labāk, taču izcīnītās uzvaras šādās smagās spēlēs futbolistiem ir lielāka skola par pārliecinošiem panākumiem, uzskata vienības galvenais treneris Tamazs Pertija.

Kā ziņots, Latvijas vicečempioni un šā brīža virslīgas kopvērtējuma līderi "Skonto" ceturtdien savā laukumā ar 0:1 (0:0) pamatlaikā zaudēja "Tiraspol" komandai. Šo abu vienību pirmajā cīņā "Skonto" izbraukumā bija pārāki ar 1:0, bet divu maču summā tādējādi tika fiksēts neizšķirts 1:1, kas nozīmēja, kad duelis turpinājās ar 30 minūšu papildlaiku. Tajā vārti netika gūti, bet pēcspēles sitienu sērijā "Skonto" bija pārāki ar 4:2.

"Šī bija laba spēle. Domāju, ka skatītājiem tā patika. Veidojām daudz vārtu gūšanas momentu, taču neveicās ar realizāciju," pēc cīņas izteicās Pertija. "Artūru Karašausku nomainīt gribējām ātrāk, jo viņš kādu laiku nebija spēlējis, taču tas neizdevās. Jā, viņš nerealizēja vairākus momentus, taču viņš prot tādus radīt. Tas nozīmē, ka ar viņu var strādāt."

"Vienīgo vārtu zaudējumā kļūdījāmies paši. Tad sapratām, ka jebkura nākamā kļūda var maksāt ļoti dārgi," izcēla gruzīns. "Varam uzvarēt kaut ar 3:0, bet šādas cīņas spēlētājiem ir lielāka skola. Tāpēc ar rezultātu esmu apmierināts."

"Uzskatu, ka 11 metru sitienu sērija nav loterija. Tā parāda komandas psiholoģisko spēku un raksturu, kas arī tika nodemonstrēti. Par vārtsargu biju pārliecināts, jo viņš savu reakciju biju nodemonstrējis arī treniņos," piebilda Pertija. "Pretinieks spēlēja labi - skaistu futbolu ar labu bumbas kontroli. Esmu priecīgs, ka uzvarējām tieši šādu komandu."

Jāizceļ, ka "Skonto" komanda Eirokausu sacensībās kaut vienu kārtu nebija spējusi pārvarēt piecas reizes pēc kārtas.

"Skonto" otrajā kvalifikācijas kārtā sacentīsies ar Čehijas trešo spēcīgāko komandu Liberecas "Slovan".

"Esmu jau pētījis otrās kārtas pretiniekus. Nevaram teikt, ka esam sliktāka komanda," izteicās Pertija.

Otrās kvalifikācijas kārtas spēles tiks aizvadītas 18. un 25.jūlijā.

UEFA Eiropas līgas pamatturnīram automātiski kvalificējušās vien septiņas komandas, bet visas pārējās tiks noskaidrotas četrās kvalifikācijas kārtās.

Sacensību fināls 2014.gada 14.maijā notiks Turīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!