Foto: F64

"SMScredit.lv Virslīgas" klubam Rīgas "Skonto" ir viss nepieciešams, lai izaudzinātu konkurētspējīgus spēlētājus, izteicies komandas galvenais treneris gruzīns Tamazs Pertija.

Jūnijā Pertija tika atzīts par virslīgas labāko treneri, jo aizveda "Skonto" komandu līdz četrām uzvarām četrās spēlēs, turklāt rīdzinieku kopējā vārtu attiecība bija 21:2.

""Skonto" ir titulētākais klubs ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā. Tā ir profesionālākā komanda, tāda infrastruktūra nav nevienai citai vienībai," vienības preses dienestam izteicies Pertija, kurš par rīdzinieku galveno treneri kļuva pērnā gada decembrī. "Neviens vidusmēra treneris, kāds esmu es, no piedāvājuma trenēt "Skonto" neatteiktos. Te viss ir, lai izaudzinātu konkurētspējīgus spēlētājus, veidotu labu rezultātu, priecētu līdzjutējus un izietu Eiropas arēnā."

"Mēneša labākā trenera balva ir kā apliecinājums, ka darbs tiek darīts pareizi. Šobrīd futbolisti ir sasnieguši noteiktu līmeni un ir jāsaprot, ka ir jāturpina augt, lai gan tas ir grūti. Nedrīkstam apstāties savā izaugsmē," atklājis virslīgas jūnija labākais treneris.

Pertija atzinis, ka labā vārtu attiecība ir visas komandas nopelns, turklāt aizsardzība sākoties ar uzbrukumu, kur jāstrādā visai vienībai.

"Šobrīd mūsu principiālākie pretinieki ir "Jelgava" ar ko sezonas sākumā negaidīti nospēlējām neizšķirti 1:1," Pertija par sīvākajiem konkurentiem negaidīti nosauca vienu no čempionāta vājākajām komandām. "Lai kļūtu par šī gada virslīgas čempioniem, mums jāieslēdz vēl lielāks futbola fanātisms, katru dienu jāvelta futbolam 99,9%, un tad rezultāts būs."

Kā ziņots, jūlija sākumā "Skonto" komandai pievienojās aizsargs Nauris Bulvītis.

"Bulvīti gribējām piesaistīt jau janvārī, bet neizdevās. Taču tagad radās tāda situācija, un to izdarījām," teicis Pertija.

Jau vēstīts, ka "Skonto" pagājušajā nedēļā uzsāka cīņas UEFA Eiropas līgā, kur izbraukumā sacentās ar Moldovas trešo spēcīgāko komandu "Tiraspol" un izcīnīja uzvaru ar 1:0.

Atbildes spēle norisināsies ceturtdien.

Pēc atgriešanās no Moldovas "Skonto" klubs vērsās tiesā par draudiem, kas regulāri tiekot izteikti Pertijam.

Jau kopš kļūšanas par "Skonto" galveno treneri gruzīnu speciālists regulāri saņem anonīmas īsziņas ar dažāda veida draudiem, vēsta klubs, kas par to informējis policiju.

Šobrīd "Skonto" virslīgas kopvērtējumā atrodas pirmajā vietā ar 11 spēlēs izcīnītiem 27 punktiem, bet divus punktus atpaliek "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!