Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola čempionāta komandas Madrides "Real" galvenais treneris Žozē Mourinju ir vislabāk apmaksātais futbola treneris pasaulē, liecina aģentūras "Sportinformations" un interneta vietnes "Futebolfinance.com" veiktais pētījums.

Tiek ziņots, ka portugālis, kurš UEFA Čempionu līgā uzvarējis ar Portugāles klubu "Porto" un Itālijas vienību Milānas "Inter", bet ar "Real" lūko pārtraukt "Barcelona" komandas dominanci Spānijas čempionātā, gadā saņem desmit miljonus eiro (7,02 miljonus latu).

Saraksta otrajā un trešajā vietā ievietoti "Barcelona" galvenais treneris Hoseps Gvardiola un Nīderlandes speciālists Gūss Hidinks, kurš tagad trenē ambiciozo Krievijas klubu Mahačkalas "Anži". Šie treneri gadā saņem 7,5 miljonus eiro (5,2 miljonus latu).

Gan Mourinju, gan Gvardiola tiek minēti kā potenciālie Anglijas vienības Londonas "Chelsea" nākamie vadītāji. Šī naudīgā kluba galvenā trenera vieta ir brīva pēc tam, kad no amata tika atbrīvos portugālis Andrē Villašs-Boašs.

Saraksta ceturtajā vietā atrodas Anglijas premjerlīgas kluba Mančestras "City" vadītājs Roberto Mančīni, piektais ir Karlo Ančeloti no Francijas komandas Parīzes "Saint-Germain", bet pirmo sešinieku noslēdz Vācijas vienības Minhenes "Bayern" galvenais treneris Jups Heinkess.

Nacionālo izlašu līmenī vislabāk apmaksātais ir Šveices valstsvienības vadītājs Otmārs Hicfelds, kurš gadā saņem 2,6 miljonus eiro (1,8 miljonus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!