Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas premjerlīgas kluba "Arsenal" vārtsargs Petrs čehs paziņojis, ka šī sezona viņam būs pēdējā profesionālajā sportā.

"Šī ir mana 20. sezona kā profesionālam futbolistam. Ir pagājuši jau 20 gadi no brīža, kad es parakstīju savu pirmo līgumu. Tagad ir īstais brīdis paziņot, ka pēc šīs sezonas noslēdzu karjeru. Pēc 15 gadiem Anglijas premjerlīgā un visu iespējamo trofeju iegūšanas es jūtu, ka nu esmu sasniedzis visu, ko vēlējos. Turpināšu centīgi strādāt "Arsenal", lai izcīnītu vēl vienu balvu. Ļoti gaidu iespēju uzzināt, kas mani sagaida ārpus laukuma," savā "Twitter" kontā ierakstījis 36 gadus vecais vārtsargs.

Šajā premjerlīgas sezonā Petrs Čehs laukumā izgājis septiņās spēlēs, kurās ielaidis deviņus vārtus.

Londonas "Arsenal" viņš pievienojās 2015. gadā no cita galvaspilsētas kluba "Chelsea", kurā bija aizvadījis 11 sezonas. Anglijā Čehs sāka spēlēt 2004. gadā, kad pievienojās "Chelsea" no Francijas pirmās līgas kluba "Rennes". Ar Londonas klubu viņš izcīnījis kopumā 13 titulus, ieskaitot UEFA Čempionu līgas uzvarētāju kausu un četrus Anglijas čempiona nosaukumus.

Ar "Chelsea" Čehs 2017. gada sezonā uzvarēja Anglijas kausa izcīņā.

Čehijas izlasē vārtsargs aizvadījis 124 spēles, bija valstsvienības pamatvārtsargs četros Eiropas čempionāta finālturnīros pēc kārtas no 2004. līdz 2016. gadam, spēlēja arī 2006. gada Pasaules kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!