Foto: synottipvirsliga.lv
Piecus vārtus gūstot nigērietim Adelekem Akinjemi, svētdien "Ventspils" komanda ļoti pārliecinoši iekļuva Latvijas kausa izcīņas futbolā ceturtdaļfinālā, kur vēlāk tai pievienojās arī "Riga" komanda un "Jelgava".

Astotdaļfināla duelī "SynotTip" virslīgas vienība "Ventspils", kas maijā uzvarēja 2016./17.gada sezonas kausa izcīņā, izbraukumā ar 9:1 (3:1) sagrāva otrās līgas vienību "Monarhs"/"Flaminko". Spēles ievadā ventspilnieki panāca 2:0, tomēr mājiniekiem vienus vārtus atguva Raitis Dzelzkalējs. Tomēr turpinājumā dominēja viena no Latvijas titulētākajām komandām, tiekot pie prognozētas uzvaras.

Uzvarētājiem piecus vārtus iesita Akinjemi, divas reizes precīzs bija Aleksejs Aleksejevs, bet pa vieniem vārtiem guva Kaspars Svārups un Eduards Tīdenbergs.

Kā ziņots, vēl tikai ceturtdien Islandē "Ventspils" komanda nepārvarēja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu.

Citā Latvijas kausa mačā svētdien "Riga", kas tāpat kā citas virslīgas komandas sacentās viesos, ar 5:0 (3:0) droši uzvarēja "komanda.lv" pirmās līgas čempionātā spēlējošo Preiļu BJSS vienību.

Uzvarētājiem pa reizei precīzi bija Ēriks Punculs, Daniils Turkovs, Bogdans Vaščuks, Oļegs Laizāns un 11 metru soda sitienu realizējušais Andrejs Kovaļovs.

Savukārt trīskārtējā kausa ieguvēja "Jelgava" ar 8:0 (4:0) bija pārāka pār vēl vienu pirmās līgas vienību "Jēkabpils"/JSC. Šeit trīs vārtus otrajā puslaikā iesita Mjanmas spēlētājs Klērs Hē, divas reizes atzīmējās lietuviešu leģionārs Ēvalds Razulis, bet pa reizei precīzi bija Artis Jaudzems, horvāts Ante Bakmazs un Verners Apiņš.

Noslēdzošajā kausa ceturtdaļfināla duelī, kas risināsies pirmdien, pagājušās sezonas virslīgas dalībniece "Daugavpils" uzņems "Liepāja"/"Mogo" futbolistus.

Kā vēstīts, ceturtdaļfinālu piektdien sasniedza Latvijas čempione Jūrmalas "Spartaks", kas ar 2:0 pieveica pirmās līgas komandu "Grobiņa", kuras galvenais treneris ir Viktors Dobrecovs, bet sestdien RFS viesos pamatlaikā cīnījās neizšķirti 0:0 ar "komanda.lv" pirmās līgas komandu "Progress"/"Olaine", tomēr pieliktajā laikā raidīja četras bumbas pretinieku cietoksnī, svinot pārliecinošu uzvaru ar 4:0, kamēr "Metta"/"Latvijas Universitāte" viesos ar 3:0 viesos pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", kas arī spēlē pirmajā līgā.

Jau iepriekš automātiski vietu ceturtdaļfinālā bija ieguvusi otrās līgas vienība Liepājas "Karosta", kuras sastāvam pieteikts leģendārais Māris Verpakovskis. Pēc sekmīgas 1/16 fināla pārvarēšanas tai astotdaļfinālā bija iecerēts tiksies ar "Babīti"/"Dinamo", kas gan pēc daudziem totalizatoru likmju uzraugu ziņojumiem par aizdomīgām spēlēm ir izslēgta no virslīgas un kausa izcīņas.

Kausa sezonas turpinājumā ceturtdaļfināla pāri tiks noteikti ar atsevišķu izlozi. Pusfināla stadijā uzvarētājs tiks noteikts vienā spēlē, bet fināls paredzēts oktobrī.

Pērnā gada beigās tika ieviestas izmaiņas Latvijas kausa izcīņas izspēlē, kas līdz ar šo gadu paredz atgriešanos pie turnīra izspēles viena kalendārā gada ietvaros. Šīs izmaiņas nozīmē, ka šogad tiek izspēlēti divi Latvijas kausa izcīņas turnīri - vispirms noslēdzās 2016./17. gada Latvijas kausa izcīņas sezona, kur triumfēja "Ventspils", savukārt jūnijā sākās 2017. gada Latvijas kausa izcīņas sezona, kas noslēgsies ar finālu oktobra izskaņā.

Latvijas kauss futbolā vienā sezonā tika izspēlēts līdz 2008.gadam, bet kopš 2009./10.gada tas tiek iesākts iepriekšējā sezonā un pabeigts nākamā gada pavasarī. Līdz ar to ceturtā Latvijas dalībniece Eirokausos tiek noskaidrota vien aptuveni mēnesi pirms jaunās UEFA Eiropas līgas sezonas sākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!