Darbi pie modernu laukuma laistīšanas sistēmu ierīkošanas beigušies piecos stadionos, bet drīzumā ar teicamiem apstākļiem dabīgo zālienu kopšanai varēs lepoties vēl viena futbola mītne, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Laistīšanas sistēmas iepriekš šovasar, augusta mēnesī un septembra sākumā veiksmīgi uzstādītas Tukuma pilsētas stadionā, Jūrmalas pilsētas stadionā "Sloka", Ogres pilsētas stadionā, Saldus pilsētas stadionā un "Velnciema" stadionā Liepājā.

Šī futbola infrastruktūra tiek uzlabota sadarbībā ar projektos iesaistītajām pašvaldībām. Darbi, kurus nodrošina SIA "MODO GOLF", tiek realizēti ar "HatTrick" programmas finansējumu.

Zīmīgi, ka uzstādīto laistīšanas sistēmu vadību var nodrošināt arī attālināti ar viedierīces palīdzību. Katrā stadionā tiek uzstādīti 24 ūdens smidzinātāji.

"Zāliena lietošanas intensitāte un kopšana ir būtiskākie faktori zāliena ilgtermiņa kvalitātei, bet viens no zāliena ilgtermiņa kopšanas svarīgākajiem aspektiem ir pareiza un laicīga zāliena laistīšana," stāsta LFF Infrastruktūras nodaļas vadītājs Haralds Gudermanis. "Automātiskā laistīšanas sistēma īsā laikā spēj nodrošināt liela ūdens apjoma vienmērīgu izdalīšanu, kas ir īpaši būtiski ilgstoša sausuma apstākļos vai pēc laukuma kopšanas darbiem, kad nepieciešams īsā laikā noliet visu laukumu."

"Šādu sistēmu var programmēt, lai laistīšanu veiktu tam vispiemērotākajā diennakts laikā. Protams, lai arī laistīšana ir būtiska laukuma kvalitātei, vēl būtiskāka ir laukuma ikdienas kopšana. Esam gandarīti par klubu ieinteresētību un pašvaldību atsaucību, lai nodrošinātu laukumiem iespējami labākos apstākļus kvalitātes uzturēšanai," klāsta Gudermanis.

Pašlaik darbi turpinās pie laukuma laistīšanas sistēmas izbūves "Valmiera" FC bāzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!