Foto: AFP/Scanpix
Nigērijas sestās, amatieru, futbola līgas čempionātā fiksēts gūto vārtu rekords - divas komandas pa abām iesitušas 146 "golus", vēsta ārzemju mediji.

"Police Machine" savus pretiniekus, "Bubayaro", pārspēja ar 67:0 (7:0), bet "Plateau United Feeder" guva uzvaru pār "Akruba" ar 79:0 (7:0). Situācijas skaidrojums ir vienkāršs - abas šīs komandas cīnījās par iekļūšanu nākamajā kārtā, un tā kā punktu skaits kopvērtējumā tām bija vienāds, visu izšķīra gūto un zaudēto vārtu attiecība, un spēlētāji savā aizrautībā nedaudz pārcentās.

Spēļu aculiecinieki ziņoja par nesaprotamiem tiesnešu lēmumiem, ilgu kompensācijas laiku, bumbas raidīšanu savos vārtos, savādus brīvsitienus un briesmīgu vārtsargu sniegumu. ""Feeders" sita vārtos vienu bumbu pēc otras - komandas pārstāvji kļuva par bumbu padevējiem, un tā vietā, lai izņemtu bumbu no vārtu tīkla, uzreiz laukumā tika iesviesta nākamā," BBC pastāstīja kāds žurnālists, kurš savas drošības dēļ gribēja palikt anonīms. "Tas izskatījās stulbi, jo zaudētāji pat necentās neko darīt, bet daži pa telefonu visu laiku informēja komandas pārstāvjus par otras spēles rezultātu."

Futbola līgas vadība šo spēļu iznākumus vēlāk anulēja un diskvalificēja visas četras komandas, bet "Bubayaro" īpašnieks, kurš mačā nebija klāt, atlaidis visu komandu un vērsies policijā ar lūgumu uzsākt lietas izmeklēšanu, ziņo BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!