Foto: F64

Par Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta septembra mēneša labāko spēlētāju žurnālistu balsojumā atzīts kopvērtējuma līderu "Skonto" pieredzējušais pussargs Juris Laizāns.

Savukārt mēneša labākā trenera godu Latvijas Futbola federācijas (LFF) treneru padomes un biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" vērtējumā izpelnījies "Jelgavas" komandas vadītājs Sergejs Golubevs.

Pašlaik 34 gadus vecais "Skonto" kluba kapteinis šosezon virslīgas čempionātā guvis trīs vārtus, pēdējos no tiem ļoti efektīgā veidā cīņā ar "Metta"/"Latvijas Universitāte" 20.septembrī.

Laizāns septembra gaitā aizvadīja trīs pilnas spēles virslīgā, palīdzot "Skonto" vienībai tikt pie septiņiem kopvērtējuma punktiem, kā arī aizvadīja visas 90 minūtes Latvijas izlases mačos pret Lietuvu un Grieķiju.

Tikmēr "Jelgavas" komanda Golubeva vadībā septembra gaitā trīs spēlēs palika nepārspēta un iekrāja piecus kopvērtējuma punktus, kas jūtami uzlabojis vienības pozīcijas cīņā par vietas saglabāšanu virslīgā.
Virslīgas kopvērtējumā pašlaik līderpozīcijā ir "Skonto" klubs, kas 23 spēlēs ieguvis 55 punktus. Tikmēr "Ventspils" 22 spēlēs iekrājusi 52 punktus. Trešo vietu ar 45 punktiem 23 spēlēs ieņem Daugavpils "Daugava", kurai trīs punktus zaudē Rīgas "Daugavas" vienība. Piekto pozīciju ar 31 punktu ieņem "Liepājas metalurga" komanda, kurai sešus punktus zaudē Jūrmalas "Spartaks".

"Jūrmala" ar 23 punktiem ir septītā, "Metta"/LU ar 15 punktiem atrodas pozīciju zemāk, "Jelgava" ar 13 punktiem ieņem devīto vietu, bet 12 punkti 22 spēlēs ir Ilūkstes NSS spēlētājiem.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.
Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!