Foto: AP/Scanpix

Par aiziešanu no Spānijas futbola izlases pēc 2018. gada Pasaules kausa izcīņas Krievijā paziņojis aizsargs Žerārs Pikē, kuram apnikuši valstsvienības skandāli , vēsta ārvalstu mediji.

29 gadus vecais Pikē nav pārāk iemīļots spēlētājs Spānijas izlases līdzjutēju acīs, jo viņš atbalsta Katalonijas neatkarību.

Svētdien Spānijas izlase Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā ar rezultātu 2:0 uzvarēja Albāniju, bet uz Pikē krekla piedurknēm neesot bijis valsts karogs, kamēr pārējiem futbolistiem tas bija. Līdz ar to fani un žurnālisti uz to reaģēja diezgan asi.

Tomēr Spānijas Futbola federācija izskaidroja, ka Pikē tika piešķirts krekls ar garajām piedurknēm, kuriem tajās vietās nav Spānijas karoga, bet futbolists pirms spēles piedurknes nogrieza, lai viņam būtu ērtāk. Tā darot daudzi spēlētāji, teikts Spānijas Futbola federācijas paziņojumā.

Tomēr Pikē uzsvēra, ka šis mazais skandāls esot pēdējais salmiņš, un viņš pametīs valstsvienību pēc nākamā Pasaules kausa.

"Esmu mēģinājis pilnīgi visu. Jau tagad ir panākts, ka es Spānijas izlasē vairs neierodos ar priecīgām izjūtām. Lai arī pēc Pasaules kausa būšu tikai 31 gadu vecs, es aiziešu no izlases," paziņoja Pikē.

Pikē Spānijas izlasē aizvadījis 84 spēles, kurās guvis piecus vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!