Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā Latvijas čempioni "Skonto" tiksies ar Polijas spēcīgāko komandu Krakovas "Wisla", kļuva zināms pirmdien notikušajā izlozē.

Pirmā abu komandu tikšanās notiks 13.jūlijā Rīgā, bet atbildes spēle pēc nedēļas, 20.jūlijā, Polijā.

"Wisla" ir viens no tradīcijām bagātākajiem Polijas futbola klubiem, dibināts 1906.gadā. Tomēr lielākie panākumi Polijā klubam ir tieši pēdējos gados. Kopš 1999.gada "Wisla" astoņas reizes ir kļuvusi par Polijas čempioni, divreiz izcīnīja Polijas kausu (kopumā viņiem četras uzvaras Polijas kausā – arī 1926. un 1967.gadā).

Pagājušajā gadā "Wisla" spēlēja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā. Otrajā kārtā Krakovas klubs viegli ar 2:0 un 5:0 pieveica "Šiauliai", bet tad trešajā kārtā ar 0:1 un 2:3 zaudēja Armēnijas klubam "Karabakh".

"Skonto" pagājušajā gadā arī spēlēja UEFA Eiropas līgā, nepārvarot kvalifikācijas pirmo kārtu – zaudējums ar 0:1 un 1:1 Ziemeļīrijas klubam "Portadown".

"Wisla" galvenais treneris ir Nīderlandes speciālists Roberts Māskants, komandas pamatvārtsargs ir Igaunijas izlases vārtsargs Sergejs Pareiko, bet pazīstamākais futbolists noteikti ir Maciejs Žuravskis, kurš ir aizvadījis 72 spēles Polijas izlasē un guvis valstsvienībā 17 vārtus. Polijas čempionātos veterāns ir guvis 121 vārtu, kas ir 11.rezultāts sacensību vēsturē. Tiesa, pēdējās spēlēs Žuravskis pārsvarā laukumā ir nācis uz maiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!