No futbola lietām atstādinātais Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī atmetis cerības pacīnīties par Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta amatu, aģentūrai "Associated Press" pavēstīja 60 gadus vecais francūzis.

Platinī un FIFA prezidents Zeps Blaters decembra nogalē saņēma astoņu gadu diskvalifikāciju par "aizdomīgo maksājumu", ko no FIFA saņēma Platinī par pirms vairākiem gadiem veiktajām konsultācijām. Abi sodītie ir apņēmušies lietu pārsūdzēt Sporta Arbitrāžas tiesā.

"Es izstājos no cīņas par FIFA prezidenta amatu. Nav īstais laiks. Man nav iespēju līdzīgi cīnīties ar citiem kandidātiem. Man nav dota iespēja spēlēt pēc vienādiem noteikumiem. Uzredzēšanos, FIFA. Uzredzēšanos, FIFA prezidenta amats," sacīja leģendārais Francijas futbolists.

"Es visu uztveru filozofiski, pagaidīsim un redzēsim, kas notiks. Mani kaitina netaisnība un cenšos cīnīties pret to," piebilst Platinī. Pēc Platinī teiktā, viņu atbalstījušas 150 futbola federācijas un "viņš būtu īstā persona, kas atrisinātu FIFA problēmas", tomēr viņam tiek liegta šāda iespēja.

"Nav jau gadu ierobežojums, [lai kandidētu uz FIFA prezidenta amatu]. Varbūt pēc 20 gadiem es atgriezīšos. Kas to zina," domīgi noteica Platinī.

FIFA prezidenta ārkārtas vēlēšanas risināsies 26. februārī. Uz pasaules futbola pirmā cilvēka krēslu kandidē Jordānijas princis Ali bin al Huseins, Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) vadītājs Salmans bin Ebrahims al Halifs, bijušais FIFA ģenerālsekretāra vietnieks francūzis Žeroms Šampaņs, UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantīno un DĀR pārstāvis Tokjo Sehvali no Dienvidāfrikas Republikas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!