Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais Eiropas Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) vadītājs francūzis Mišels Platinī ir iespējamais kandidāts uz Francijas Futbola federācijas (FFF) prezidenta amatu, vēsta vācu laikraksts "Suddeutsche Zeitung".

Jau ziņots, ka līdzšinējais FFF prezidents Noels Legrē trešdien uz laiku atkāpās no amata, kamēr pret viņu tiks veikta izmeklēšana par seksuālu uzmākšanos.

Legrē visas apsūdzības noraida.

"Suddeutsche Zeitung", atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, vēsta, ka FFF strādā pie plāna ar Platinī iecelšanu prezidenta amatā. Arī raidorganizācija "RMC Sport" tika ziņojusi, ka Francijas prezidents Emanuels Makrons ir jautājis, vai Platinī ir interese par šo darbu.

Jau ziņots, ka sporta aģente Sonja Suida otrdien nāca klajā ar paziņojumu, ka 81 gadu vecais Legrē laika posmā no 2013. līdz 2017.gadam vairākkārt centies viņai seksuāli uzmākties. Par šīm apsūdzībām pret Legrē izmeklēšanu pieprasīja uzsākt Francijas sporta ministre Amēlija Udē-Kastera.

Savukārt trešdien tika aizvadīta FFF ārkārtas sanāksme, kurā Legrē piekrita atkāpties no ieņemtā amata, kamēr tiks veikta izmeklēšana. Tiek paredzēts, ka izmeklēšana varētu ilgt līdz janvāra beigām, un tikmēr FFF prezidenta pienākumus pilda viceprezidents Filips Dialo.

Vēl pirms tam Legrē tika veltīti pārmetumi par aizvainojošiem izteicieniem, kurus viņš pauda, runājot par Zinedinu Zidānu. Dažas dienas vēlāk Legrē nāca klajā ar atvainošanos, taču savu sašutumu jau bija paudis ne tikai viens no Francijas izlases līderiem Kiliāns Mbapē, bet arī Spānijas futbola klubs Madrides "Real", kura sastāvā futbolista karjeras laikā spēlēja Zidāns, un Udē-Kastera.

Pēc tam, kad Šveices tiesa pagājušā gada jūlijā Platinī attaisnoja apsūdzībās par krāpšanu, Platinī sacīja, ka vairs nemeklēs darbu futbola funkcionāra amatā.

Tajā pašā laikā viņš nevēlējās pilnībā izslēgt atgriešanos futbola pasaulē, sakot, ka viņš būtu pieejams, ja būtu atbilstošs piedāvājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!