Foto: AFP/Scanpix

Zepam Blateram ir jāatstāj Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta amats, uzskata Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī.

Piektdien Cīrihē notiks 65.FIFA kongress, kurā norisināsies arī organizācijas prezidenta vēlēšanas. Pēc tam kad vairāki kandidāti nolēma atsaukt savu pieteikumu, asociācijas prezidenta vēlēšanās piedalīsies tikai Blaters un FIFA viceprezidents Jordānijas princis Ali bin al Huseins, kuram atbalstu izteicis arī Platinī.

Blaters prezidenta vēlēšanās kandidēs jau savam piektajam termiņam, kas futbola sabiedrībā izraisījis asu reakciju, jo iepriekš viņš bija izteicies, ka uz augsto amau vairs nekandidēs.

"Pirms iepriekšējām vēlēšanām 2011.gadā Blaters mums lūdza atbalstu savam pēdējam termiņam," atklāja Platinī. "Tagad manī ir nepatīkama sajūta, jo viņš šo atbalstu lūdza, balstoties uz meliem. Cilvēkam ir jāspēj varas grožus nodot īstajā brīdī, nevis turēties tajos pēc iespējas ilgāk."

"Blaters FIFA prezidenta amatā negrasās palikt tāpēc, ka viņam būtu nepabeigti darbi vai iesākts kāds liels projekts. Viņš vienkārši ir nobijies no tā, kas viņu sagaida nākotnē, jo Blaters savu dzīvi veltījis šai organizācijai, izteicās Platinī.

UEFA prezidents pauda, ka šis ir īstais brīdis, lai FIFA organizācijā ieplūstu jaunas asinis, un tieši bin al Huseins tam ir īstais cilvēks.

Kā zināms, savas kandidatūras FIFA prezidenta amatam nesen atsauca Nīderlandes Futbola federācijas (KNVB) vadītājs Mihaels van Prāgs un portugāļu futbola leģenda Luišs Figu, lai paustu atbalstu tieši bin al Huseinam.

Tiesa, Blaters joprojām tiek uzskatīts par favorītu FIFA prezidenta vēlēšanās.

Kā zināms, aprīļa sākumā Blaters atklāja, ka vēlētos jaunus pasākumus, lai mazinātu Eiropas ietekmi futbolā. Tāpat viņš bija izteicies, ka Āfrikas un Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību valstu zonas komandām vajadzētu piešķirt vairāk vietas Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

Šveicieša oponenti ir pauduši bažas, ka sacensības par vietu dalīšanu nākamā Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā ietekmēs balsošanu par FIFA prezidenta amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!