Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Slavenais Francijas futbola izlases pussargs Pols Pogbā tuvākajā laikā atgriezīsies Itālijas klubā Turīnas "Juventus", ziņo raidorganizācija BBC. Iepriekšējās sešas sezonas viņš spēlēja Anglijas vienībā mančestras "United", taču šis periods viņam nebija diezko veiksmīgs.

Pogbā šobrīd ir brīvais aģents un var pievienoties jebkuram klubam bez transfēra maksas. Lai arī viņš iepriekš saistīts ar pārejām uz Parīzes "Saint-Germain", "Barcelona" un Madrides "Real", viņš izvēlējies atgriezties "Juventus", kur spēlēja no 2012. līdz 2016. gadam. BBC vēsta, ka futbolistam medicīniskās pārbaudes būs nedēļas nogalē un pēc to sekmīgu iziešanas viņš oficiāli kļūs par Turīnas komandas spēlētāju.

Sešu sezonu laikā, ko Pogbā pavadīja Mančestrā, viņš regulāri cīnījās ar savainojumiem un vāju sportisko formu, savu zvaigznes statusu apliecinot tikai periodiski. Vēl 2016. gadā "United" par viņu samaksāja 105 miljonus eiro, kas tobrīd padarīja viņu par dārgāko futbolistu pasaulē. Tomēr nu viņš klubu atstās bez maksas. Zīmīgi, ka arī 2012. gadā, kad Pogbā atstāja Mančestras "United" sistēmu pirmo reizi, nespējot izkarot vietu pirmajā komandā, viņš to izdarīja bez transfēra.

Kopumā Pogbā Mančestrā aizvadīja 226 spēles un iesita 39 vārtus, bet sešu gadu laikā tika tikai pie divām trofejām – Anglijas līgas kausa un UEFA Eiropas līgas titula. Pēdējā mačā savā laukumā viņš tika izsvilpts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!