Foto: Jānis Līgats
Policija uzsākusi pārbaudi par nedēļas nogalē Valmierā futbola spēles laikā notikušo incidentu, kurā cieta mazgadīgs bērns.

Kā informējām, incidents svētdien, 11. septembrī notika "Optibet" futbola virslīgas spēlē, kurā "Valmiera FC" savās mājās Jāņa Daliņa stadionā ar 3:1 pieveica tuvāko sekotāju "Riga FC". Otrā puslaika kompensācijas laikā "Valmiera FC" līdzjutēji tribīnēs aizdedzināja dūmu sveces, bet vienam no tribīnēs tuvumā esošajiem bērnam šī uguņošana beidzās ar apdegumiem – no dūmu sveces izkritis kāds degošs gabals un aizkritis puikam aiz apģērba.

"Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Valmieras iecirknī šobrīd ir uzsākta resoriskā pārbaude un tiek skaidroti notikušā apstākļi," portālam "Delfi" skaidroja Valsts policijā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola apstiprina, ka svētdien, 11. septembrī pulksten 15.58 Jāņa Daliņa stadionā dežurējošā medicīniskā brigāde sniegusi palīdzību nepilngadīgajam, kurš stabilā stāvoklī nogādāts ārstniecības iestādē.

Bērna mamma sociālajos tīklos ievietojusi bildi un nelielu ierakstu ar jautājumu, vai "tiešām pirotehnika ir savienojama ar bērnu pārpildītām tribīnēm??!!!". Savukārt "Valmiera FC" sociālajos tīklos norāda uz bērnu vecāku atbildību masu pasākumos, bet pie kāda no komentāriem sniedza atbildi: "Cietušā bērna viens no vecākiem pats iesaistījās šajā procesā.".

Spēles televīzijas translācijā redzams, ka otrā puslaika kompensācijas laikā Valmieras kluba fani iededzina dūmu sveces, bet apsargi dodas pie līdzjutējiem, lai to novērstu. Citi pirotehnikas lietošanas gadījumi spēles translācijas laikā nav redzami.

Visticamāk, ka šo incidentu jau tuvākajā sēdē skatīs LFF Disciplinārlietu komiteja. Iespējams, ka "Valmiera FC" varētu saņemt sodu par vienu vai vairāku mājas spēļu aizvadīšanu bez līdzjutējiem. Valmieriešiem šajā sezonā atlikušas vien divas spēles savā laukumā - 15. oktobrī pret "Auda" un 30. oktobrī pret pašreizējo čempionvienību RFS.

Šis nav vienīgais incdients, kas notika spēlē Valmierā. Vienā no spēles epizodēm "izcēlās" "Riga Fc" vārtsargs Roberts Ozols, kurš veltīja nekaunīgus izteikumus bumbu padevējam. Vienā no epizodēm Ozols atvairīja valmieriešu sitienu, bet nākamais raidījums lidoja vārtiem pāri. Taču vārtsargs bija tik saniknots, ka nepilngadīgam bumbu padevējam novēlēja viņa mātes nāvi: "Lai nomirst tava mamma."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!