Latvijas futbolistam Ņikitam Kovaļonokam, kurš pārstāv Polijas 1. līgas jeb otrā augstākā čempionāta vienību Olštinas "Stomil", Covid-19 testā konstatētas pozitīvas analīzes, vienība ziņo sociālajā vietnē "Twitter".

Bez Kovaļonoka pozitīvi analīžu rezultāti "Stomil" vienībā konstatēti arī Nīderlandē dzimušajam albāņu futbolistam Skenderam Loši.

Olštinas klubs paziņojumā norādījis, ka Kovaļonoks un Loši izolēti no pārējās komandas, bet turpmāk trenēsies vien individuāli. Abi futbolisti nevarēs arī piedalīties vienības treniņspēlēs.

Polijas 1. līga spēles pēc Covid-19 radītā pārtraukuma atsāka otrdien un trešdien. Olštinas vienība otrdien spēlēja neizšķirti 0:0 ar Glogovas "Chrobry" futbolistiem. Komandu pārstāv arī Latvijas futbola vārtsargs Vjačeslavs Kudrjavcevs, kurš netika iekļauts Olštinas vienības pieteikumā.

Savukārt Latvijas izlases futbolista Vladislava Gutkovska pārstāvētā Ņecečas "Termalica" ar rezultātu 1:0 uzvarēja Suvalku "Wigry" futbolistus. Spēles atsākušās arī Polijas ekstraklasē, kurā 31. maijā Latvijas izlases vārtsarga Pāvela Šteinbora klubs Gdiņas "Arka" viesos zaudēja Kristera Tobera pārstāvētajai Gdaņskas "Lechia".

Ņikita Kovaļonoks vienībai pievienojās 21. februārī uz pārbaudes laiku, bet 5. martā ar klubu noslēdza pusotru gadu ilgu līgumu, kuru var pagarināt uz vēl vienu gadu, vēstīts "Stomil" mājaslapā. Tiesa, Kovaļonoku vienībai neizdevās pieteikt 1. līgas sezonai, jo spēlētājus ar amatiera statusu var reģistrēt tikai pāreju loga laikā. Tādējādi Kovaļonoks laukumā oficiālās spēlēs varēs doties vien nākamsezon.

Uzbrucējs Latvijas futbola virslīgas komandas "Metta" rindās 2018. un 2019. gada sezonās 29 mačos izcēlās ar vienu vārtu guvumu, bet 2016. gadā uzbrucējs aizvadījis arī sešus mačus futbola kluba "RFS" sastāvā.

Futbola kluba "Skonto" sistēmā augušais 24 gadus vecais futbolists savulaik devās uz Hāgas ADO U-19 vecuma grupas vienību, bet no 2015. līdz 2016. gadam pārstāvēja arī Vācijas zemāko līgu komandu "VFC Plauen".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!