Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlase pašreizējai Eiropas čempionei Portugālei šomēnes gaidāmajā 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačā sagādās problēmas, tāpēc jābūt uzmanīgiem, uzskata šīs valstsvienības galvenais treneris Fernandu Santušs.

Abas komandas 13.novembrī sacentīsies Faru pilsētā, bet Latvija uz Portugāli dosies jau 7.novembrī, kur aizvadīs treniņus.

"Esmu pilnībā pārliecināts par saviem futbolistiem," pirms gaidāmā mača sacīja Santušs. "Tomēr Latvija ir pieredzējusi komanda, kas mums sagādās problēmas. Šī izlase spēlēs no aizsardzības, lai mūs pārsteigtu ar pretuzbrukumiem."

Portugāles izlases kandidātu sarakstā pirms šī mača iekļauts arī šīs valsts futbola lielākā zvaigzne Krištianu Ronaldu, kurš pārstāv Spānijas grandu Madrides "Real" un kurš divās atlases turnīra spēlēs guvis piecus vārtus. Tiesa, Eiropas čempioniem nāksies iztikt bez sava aizsardzības balsta Pepes, kurš arī spēlē "Real" komandā, un Francijas kluba "Monaco" pussarga Žuāu Moutiņu.

Latvijai pretī stāsies arī Nani un Adrjēns Silva, kuri tikuši galā ar savainojumu sekām.

2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā Portugāle trīs spēlēs tikusi pie sešiem punktiem, kas tai B apakšgrupas kopvērtējumā ļauj būt otrajā vietā. Tikmēr Latvija ar trim punktiem ir piektā, apsteidzot vien Andoru.

Nākamais Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā notiks līdz 2017.gada 10.oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!