Foto: AFP/Scanpix
Kaut Eiropas čempione Portugāle 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē pret Latvijas futbola valstsvienību būs favorīte, tai savs pārākums būs jāapliecina laukumā, atgādina pieredzējušais centra aizsargs Brunu Alvešs.

Portugāle ar Latvijas izlasi svētdien tiksies Faru pilsētā, aizvadot Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra B apakšgrupas ceturtās kārtas spēli.

Alvešs, kurš šosezon pārstāv Itālijas A sērijas klubu "Cagliari", pēdējā laikā zaudējis vietu Portugāles izlases pamatsastāvā, tomēr viņš ceturtdien notikušajā komandas preses konferencē pauda gatavību palīdzēt izlasei.

"Es vienmēr esmu gatavs spēlēt un gatavojos arī cīņai ar Latviju," sacīja Alvešs, kurš izlasē aizvadījis 87 spēles, kurās guvis desmit vārtus. Iepriekšējos trīs Portugāles mačos šajā Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā Alvešs palika rezervē, taču šoreiz viņam tiek prognozēta vieta sākumsastāvā, jo muskuļa traumu guvis Spānijas granda Madrides "Real" aizsargs Pepe, kurš svētdien izlasei palīdzēt nevarēs.

"Pepe vienmēr palīdzējis un devis ļoti daudz komandai, viņš ir nozīmīga komandas sastāvdaļa, taču mums ir arī citi augsta līmeņa spēlētāji, kuri var viņu aizstāt. Arī es esmu gatavs spēlēt. Mums ir sastāvs, kurš var paveikt labu darbu un izcīnīt uzvaru," sprieda Alvešs.

Šobrīd 34 gadus vecais aizsargs neslēpa, ka Portugāles izlase gaidāmajā mačā būs izteikta favorīte, taču piebilda, ka "mūsdienu futbolā vairs nav vieglu spēļu".

"Līdzīgi kā vienmēr, savu favorītu statusu mums nāksies apliecināt laukumā. Mēs gribam parādīt labu spēli un uzvarēt," piebilda Alvešs, kurš pirms diviem gadiem Pasaules kausa finālturnīrā Brazīlijā bija izlases pamatsastāva spēlētājs, savukārt šovasar Eiropas čempionāta finālturnīrā Francijā bija rezervists. Tiesa, viņš piedalījās pusfināla spēlē pret Velsu, aizstājot jau minēto Pepi, kurš bija guvis traumu.

"Man vienmēr bijis liels gods spēlēt izlasē, kurā esmu jau desmit gadus. Ikreiz, kad izlasei esmu vajadzīgs, esmu klāt, jo šajā ģimenē jūtos lieliski," klāstīja Alvešs.

Pirms pievienošanās itāļu klubam "Cagliari" Alvešs trīs sezonas pārstāvēja Turcijas klubu Stambulas "Fenerbahce", bet vēl pirms tam trīs sezonas nospēlēja Krievijas vienībā Sanktpēterburgas "Zeņit". Tāpat aizsargs spēlējis dažādos dzimtenes klubos un vienu sezonu aizvadījis Grieķijas vienībā Atēnu AEK.

Latvijas izlase kvalifikācijas ciklu sākusi neveiksmīgi, jo trīs spēlēs ir izcīnīta viena uzvara pār Andoru (1:0), bet pēc tam mājās tika zaudēts Fēru salām (0:2) un Ungārijai (0:2).

Tikmēr Portugāle, kurai palīdzēs arī tās lielākā zvaigzne Krištianu Ronaldu, vispirms ar 0:2 piekāpās Šveicei, bet nākamajos divos mačos ar identisku rezultātu 6:0 tika pieveiktas Andora un Fēru salas.

Mačs svētdien sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika.

Kvalifikācijas B apakšgrupas kopvērtējumā pēc trim kārtām līdere ar deviņiem punktiem ir Šveice, sešus punktus savākusi Portugāle, pie četriem punktiem tikušas Ungārija un Fēru salas, Latvijai pēc vairākiem nepārliecinošiem mačiem ir trīs punkti, bet trīs neveiksmes cietusi pastarīte Andoras izlase.

Pēc spēles ar Portugāli Latviju nākamā gada martā gaidīs izbraukuma duelis Šveicē.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā notiks no šī gada 4.septembra līdz 2017.gada 10.oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!