Foto: F64
Pašreizējā Eiropas čempione futbolā Portugāle ir ļoti labi sagatavota piektdien gaidāmajai Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlei ar Latviju, uzskata Portugāles galvenais treneris Fernandu Santušs.
Spēle starp Portugāli un Latviju piektdien risināsies "Skonto" stadionā. Tajā piedalīsies arī pasaules labākais futbolists Krištianu Ronaldu, kuru trešdien žurnāls "Forbes" nosauca par pelnošāko sportistu pasaulē.

"Esam gatavi interesantai spēlei, sagatavošanās ciklā esam ieguldījuši lielu darbu. Komanda ir labi sagatavota un atbildīgi noskaņota pret rītdienas spēli," ceturtdien preses konferencē pauda Santušs. "Esam ļoti labi sagatavoti tehniski un gatavi cīnīties par trim punktiem. Esam daudz strādājuši, lai sasniegtu labu gatavību. Esam ar svaigu galvu un svaigiem spēkiem spēlēt pret Latviju. Mums pretī ir stiprs un labs pretinieks."

"Ticu saviem komandas biedriem. Uzticos viņiem. Centīsimies, lai sasniegtu to, ko vēlamies," pauda Žuāu Moutiņu. "Rītdienas spēle nebūs no vieglākajām, bet uzticos komandai. Jūtamies labi. Mūsu komanda šobrīd ir labi sagatavota fiziski un gatava spēlēt pret Latviju."

Zīmīgi, ka preses konferencē Latvijas žurnālistiem ļāva uzdot tikai vienu jautājumu, turklāt lielāko daļu portugāļu atbilžu nebija atļauts tulkot.

Abu komandu kvalifikācijas turnīra pirmā apļa cīņā novembrī Portugāle savā laukumā uzvarēja ar 4:1, bet divus vārtus guva tieši Ronaldu.

Latvijas un Portugāles izlašu spēle ir izsaukusi lielu mediju interesi, jo uz šo maču ir akreditēti 119 žurnālisti, tostarp 37 fotogrāfi. No Portugāles akreditācija piešķirta 15 žurnālistiem, lielākā daļa ir Latvijas mediju pārstāvji, taču spēli apmeklēs arī žurnālisti no Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Ukrainas, Anglijas, Vācijas, Šveices, Francijas, Turcijas un ASV.

Plānots, ka Latvijas un Portugāles spēli televīzijas tiešraidē plāno translēt uz vairāk kā 50 pasaules valstīm.

No Portugāles uz spēli tiek gaidīti aptuveni 150 līdzjutēji, taču viņi nebūs no tā dēvēto futbola huligānu riska grupām, tāpēc attiecīgi pret viņiem nebūs pastiprinātas policijas kontroles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!