Foto: AP/Scanpix/LETA

Portugāliešu futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu pēc teju trīs nedēļu garas slimošanas izveseļojies no Covid-19, taču vīrusa klātbūtne noteikta četrās citās Itālijas A sērijas futbola komandās.

Ronaldu saslimšanu ar Covid-19 noteica 13. oktobrī, kad futbolists jau bija pievienojies Portugāles izlasei uz Nāciju līgas spēlēm. Vēlāk viņam pozitīvs rezultāts noteikts arī atkārtotos testos, kā rezultātā viņš šonedēļ nevarēja iziet laukumā UEFA Čempionu līgas spēlē pret "Barcelona".

Itālijas komanda piektdien paziņoja, ka Ronaldu pēdējie testu rezultāti bijuši negatīvi, tāpēc uzskatāms, ka viņš pēc 19 dienu izolācijas ievērošanas ir atlabis.

Svētdien "Juventus" Itālijas čempionātā tiksies ar jaunpienācēju 'Spezia".

Tāpat negatīvu Covid-19 testa rezultātus saņēmuši ar "AC Milan" spēlētāji Mateo Gabia, Džanluidži Donnarumma un Jens Peters Hauge. Pirmajam no futbolistiem sestdien paredzēta veselības stāvokļa atkārtota noteikšana, taču atlikušie divi spēlētāji ir pilnvaroti atgriezties treniņos.

Savukārt Bergāmo "Atalanta", "Crotone", "Sassuolo" un "Parma" komandās noteikti jauni ar Covid-19 saslimšanas gadījumi. Pirmās divas komandas savā starpā būtu tikušās sestdien, taču abās vienībās konstatēta Covid-19 klātbūtne.

"Sassuolo" svētdien jātiekas ar "Napoli", bet komandai palīdzēt nevarēs trīs spēlētāji. Tikmēr "Parma" vienībā jau otro reizi diviem futbolistiem noteikta saslimšana ar vīrusu, tāpēc viņi nevarēs palīdzēt komandai sestdienas mačā pret Milānas "Inter".

Zināms, ka svētdien nenotiks spēle starp Romas "Lazio" un "Torino", jo Turīnas komandā puse futbolistu atrodas izloācijā.

A sērijā komandas spēli var aizvadīt, ja pieteikumā iekļauti 13 veseli futbolisti, kā arī viens vārtsargs.

Pēc piecām spēļu kārtām ar 13 punktiem vadībā ir "AC Milan", par diviem mazāk ir "Napoli", kamēr "Sassuolo" iekrājusi tikpat. Ar desmit punktiem seko "Inter", bet pa deviņiem iekrājušas "Juventus", "Atalanta" un "Sampdoria".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!