Foto: AFP/Scanpix/LETA

Astoņi no desmit vadošajiem Anglijas premjerlīgas klubiem vērsušies juridiskajā kompānijā, lai novērstu sodītās "Manchester City" iespējamo dalību UEFA Čempionu līgā nākamajā sezonā.

UEFA februāra vidū bargi sodīja "Manchester City" par klubu licencēšanas noteikumu un finansiālās godīgās spēles jeb "fair play" principu pārkāpumiem. Mančestras komanda saņēma divu gadu diskvalifikāciju no Eiropas klubu turniriem, kā arī tai piespriesta 30 miljonu liela soda nauda.

Tagad astoņi premjerlīgas klubi katrs atsevišķi vērsušies kādā juridiskā firmā, kas savukārt iesniegusi prasību Sporta Arbitrāžas tiesā (CAS). Prasībā aicināts CAS nepieļaut, ka "Manchester City" tiek ļauts spēlēt Eiropas klubu turnīros, kamēr tiek izskatītas apelācijas par piespriestajiem sodiem.

Pagaidām nav zināms, vai "Manchester City" savā apelācijā arī lūgusi CAS ļaut turpināt piedalīties Eiropas sacensībās, kamēr tiek izskatīta kluba lieta.

Vienoto prasību CAS iesnieguši "Liverpool", "Leicester City", "Chelsea", "Manchester United", "Wolverhampton Wanderers", "Tottenham Hotspur", "Arsenal" un "Burnley". Izņemot pašu "Manchester City", no Anglijas premjerīgas šī brīža vadošā desmitnieka prasību vēl nav parakstījusi tikai "Sheffield United".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!