Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pret Anglijas futbolistu Meisonu Grīnvudu, kurš tika apsūdzēts par izvarošanas mēģinājumu, uzbrukumu sievietei un kontrolējošu uzvedību, krimināllieta netiks turpināta, ceturtdien pavēstījusi Mančestras policija.

Grīnvudam šogad novembrī bija paredzēts stāties tiesas priekšā, taču nu lieta ir izbeigta.

"Ņemot vērā milzīgo mediju interesi šīs lietas sakarā, ir tikai godīgi, ka informējam, ka pret 21 gadu veco vīrieti, kurš tika aizturēts un apsūdzēts saistībā ar 2022. gada janvārī sākto izmeklēšanu, vairs netiek ierosināts kriminālprocess," sacīja galvenā inspektore Mikaela Kerra.

Teorētiski Grīnvuds varētu drīzumā atgriezties slavenā Anglijas kluba Mančestras "United" sastāvā, no kura talantīgais futbolists saistībā ar šo lietu tika izslēgts tieši pirms gada.

Vēlāk klubs oficiālā paziņojumā norādīja, ka ir lietas kursā par Grīnvuda situāciju, taču to izskatīs vēl iekšēji, lai lemtu par tālākiem soļiem. Tikmēr futbolists turpinās būt izslēgts no komandas. Grīnvuda līgums ar Mančestras "United" ir spēkā līdz 2025. gada vasarai.

Aptuveni pirms gada Grīnvuda tā brīža draudzene Herieta Robsone sociālajos tīklos publicēja fotogrāfijas, kurās redzamas vardarbības pēdas. Tās dusmu uzplūdos esot atstājis futbolists.

Par nākamo Anglijas futbola zvaigzni uzskatītais Grīnvuds Mančestras "United" komandā aizvadījis jau 129 spēles un iesitis 35 vārtus. Tāpat viņš 2020. gadā debitēja Anglijas pieaugušo izlasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!